Guacamole este un sos de origine central-americană obținut din avocado foarte bine copţi.
Ingrediente
- 2 avocado bine copți
- 1 ceapă albă tăiată cubuleţee
- 1 ceapă roşie tăiată cubuleţe
- zeama de la 1 limetă
- 1-2 ardei iuţi tocaţi mărunt
- 2 linguri de coriandru verde tocat fin
- 1 căţel de usturoi zdrobit
Mod de preparare:
Tăiaţi fructele de avocado pe înălțime, de jur împrejurul sâmburelui. Una dintre jumătăți se va desface rotind-o ușor. În cealaltă jumătate va rămâne sâmburele. Loviţi uşor cu cuţitul sâmburele. Acesta are o textură destul de moale şi lama cuţitului se va înfige în acesta. Desprindeţi apoi sâmburele de pulpă. Scoateți toată pulpa din coajă cu ajutorul unei linguri. Puneţi pulpa de avocado într-un castron. Zdrobiţi avocado cu furculiţa până devine cremos. Adăugaţi ceapa, ceapa roşie, coriandrul şi ardeiul iute. Amestecaţi şi adăugaţi sare şi piper după gust. Adăugaţi zeamă de limetă.
Servire pentru guacamole
Guacamole se pune într-un bol de servire. Se poate consuma cu tortilla chips la cuptor, bucăţi de lipie, grisine sau pâine prăjită. Este o excelentă garnitură pentru peşte, carne la grătar, creveți traşi la tigaie sau cartofii crocanţi.