FOTO: ProTV

Nu putem să facem totul perfect, dar există câteva lucruri esențiale de care trebuie să ne ocupăm cu grijă dacă vrem să ne prelungim viața, este de părere o specialistă care a studiat longevitatea timp de aproape 25 de ani.

Dr. Andrea Maier are o experiență de aproape un sfert de secol în studierea longevității, iar ultimul deceniu l-a petrecut punând în practică cunoștințele acumulate în acest domeniu.

În calitate de specialist în medicină internă în Singapore, ea face teste pe pacienți pentru a le determina biomarkerii îmbătrânirii, cum ar fi sănătatea organelor lor.

Pe baza rezultatelor, Maier sugerează soluții practice pentru a crește șansele unui pacient de a trăi mai mult: „Acestea pot consta în schimbarea unei diete bazate pe microbiom, împreună cu efectuarea anumitor activități fizice sau schimbarea obiceiurilor de somn ori administrarea de suplimente în funcție de nevoile de moment ale organismului”, a spus ea.

Maier nu numai că studiază longevitatea și oferă sfaturi, dar urmează chiar ea principiile pe care cercetările sale le confirmă, relatează CNBC.
Pune-ți creierul la încercare

Cea mai importantă direcție pe care Dr. Andrea Maier se concentrează este sănătatea creierului.

„Cred că sănătatea creierului e foarte mult subestimată. Este important să-ți cunoști capacitatea creierului. Toată lumea ar trebui să facă teste cognitive, să urmărească cum este memoria pe termen scurt și pe termen lung, să vadă care este capabilitatea creierului în multitasking”, a spus ea.

Potrivit acesteia, există, de asemenea, abordări noi, inovatoare, care încorporează întreținerea creierului în sala de sport.

„Există un exercițiu în Singapore, se numește SPARKD, în care te afli pe o bandă de alergare și apoi ești supus la teste de memorie și e foarte interesant. Îți antrenezi creierul în timp ce îți antrenezi mușchii, oasele și fitness-ul cardiovascular. Gândește-te – să fii pe o bandă de alergare și să faci matematică. Cât de bun esti? Cât de mult încetinești?”, a spus Maier.

„Cred că cel mai important este să-ți folosești pur și simplu creierul. Asta fac constant”, a adăugat ea.

Menține relațiile pozitive

Pentru o viață lungă și împlinită, relațiile pozitive sunt vitale, subliniază Dr. Andrea Maier.

„Este foarte important ca oamenii să fie auziți și văzuți. Asta îți dă o rutină în viață. Foarte des, dacă oamenii nu au interacțiuni sociale și nu au un scop în viață sau un loc de muncă care le poate oferi un astfel de scop, atunci acea izolare este foarte dăunătoare, deoarece induce obiceiuri proaste”, a explicat experta.

„În primul rând, măsoară cum te simți în acest moment. Te simți izolat? Te simți deprimat? Te simți îngrijorat? Asta e ceea ce aplic și la mine. Apoi, folosește interacțiunile sociale care sunt importante. Nu e vorba doar de timpul alocat, ci și de calitatea și semnificația din spatele lor”, a adăugat ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here