De aproximativ trei ani, publicația Incisiv de Prahova  a dezvăluit detalii despre  gruparea organizată de criminalitate economico-financiară de la Ploiești.

Ce scrie Incisiv de Prahova despre cazul grupării din jurul fostului primar din Ploiești.

,,Pseudo-Jurnalistul Cătălin Stavri, cunoscut pentru problemele sale cu drogurile, este omul de teren folosit ca interfață vizibilă pentru a ascunde ilegalitățile grupării. El reprezintă ultima verigă a activităților ilicite, fiind specializat în jurnalism de șantaj. După ce a expus mai multe nereguli ale chestorului Mirițescu, cei doi au ajuns la o înțelegere, devenind „parteneri în crime”, iar Stavri a devenit de fapt un acolit al acestuia – dacă am folosi un limbaj mafiot, l-am putea descrie drept soldatul grupării. Profitând de informațiile transmise de polițiști corupți și de intervenția directă a chestorului Mirițescu, Cătălin Stavri solicita și primea beneficii financiare direct de la agenții economici din Prahova. Aceștia erau șantajați prin amenințări cu publicarea unor materiale de presă defăimătoare sau cu inițierea de anchete penale. De asemenea, cei de la ziarul Incisiv de Prahova au fost amenințați, șantajați și denigrați de pseudo-jurnalistul Cătălin Stavri, exact pentru a împiedica dezvăluirile noastre. Cu toate acestea, o nouă investigație realizată de redacția noastră a fost finalizată cu succes, primind confirmarea din partea procurorilor.

 CUM A CUMPĂRAT VOLOSEVICI VOTURILE ROMILOR PLOIEȘTENI, ÎNȘELÂND UN OM DE AFACERI CU 210.000 DE LEI

Andrei Volosevici a realizat o strategie controversată pentru a obține voturile romilor din Ploiești, implicându-se în afaceri dubioase și înșelăciuni. Cătălin Stavri, inițial adversar al chestorului Mirițescu și cunoscut pentru imaginea sa de luptător împotriva corupției din poliție, a ales să se alăture rețelei corupte din primărie, devenind omul de teren al lui Volosevici și colaborator al unor politicieni și oameni de afaceri.

Între escrocherie și promisiuni: soarta contractelor cu Primăria

Stavri colabora cu Alexandru Frangulea, supranumit „Căpitan la 15 ani”, beneficiind de informațiile oferite de acesta pentru a șantaja antreprenori locali. Volosevici îl folosea pe Stavri în diverse scheme dubioase, unde acesta negociază și primește mită în numele primarului. În rechizitoriul DNA, Stavri apare mai frecvent decât Volosevici în contexte legate de ilegalitate, fiind prezent în momente cheie. La alegerile locale din 2020, Stavri a fost legătura dintre Volosevici și omul de afaceri rom, G.V., care a avut rolul de sponsor, facilitând contactul cu liderii informali din cartierele ploieștene cu o populație preponderent romă. Aici se includ zonele Mimiu (1800 potențiali votanți romi), Radu de la Afumați (500 votanți) și Bariera Basarab (300 votanți). Stavri a mediat un acord prin care se oferea o „atenție” de 100 de lei pentru fiecare votant, plus 20.000 – 30.000 de lei pentru organizarea unei petreceri dedicate romilor în ziua alegerilor, cu mâncare și băutură. Totalul estimat al acestei operațiuni a variat între 200.000 și 300.000 lei, sumă ce urma să fie plătită de G.V. în schimbul unor contracte pentru prelucrarea apelor uzate din județ, cu scopul recuperării investiției. Promisiunea de a îmbunătăți condițiile de trai ale romilor includea asfaltarea cartierului Mimiu. Stavri a cerut 300.000 lei de la G.V., care a acceptat să plătească în tranșe, până în ziua alegerilor. Cu trei zile înainte de vot, G.V. i-a oferit lui Stavri 130.000 lei, dintre care 80.000 lei au ajuns la liderul comunității din Mimiu. 70.000 lei au fost împărțiți votanților sub forma unor cadouri de 100 lei, în timp ce restul de 10.000 lei a fost reținut de lider pentru a compensa verii săi care l-au ajutat.

Destinul sumelor rămase neclare

Ce s-a întâmplat cu celelalte 50.000 lei din totalul de 130.000? Acestea au fost păstrate de Cătălin Stavri, cu argumentul că erau necesare pentru alte cheltuieli electorale. În zilele următoare, G.V. i-a mai oferit lui Stavri 80.000 lei pentru mită electorală adresată romilor din cartierele Radu Afumați și Bariera Basarab. Din aceștia, doar 10.000 lei au fost dați celor patru lideri informali pentru mobilizarea votanților, iar destinul restului de 70.000 lei rămâne neclar, cert fiind că nu au ajuns la votanți. Timp de șase luni, omul de afaceri a încercat să își onoreze contractele preferențiale cu Primăria, însă Cătălin Stavri, purtătorul de cuvânt al lui Volosevici implicat în afaceri dubioase, l-a amăgit constant, amânând nejustificat orice finalizare a acestora. Astfel, omul de afaceri a fost escrocat de 210.000 lei de către indivizi influenți din societate. Pentru a nu rămâne complet în pagubă, omul de afaceri a apelat la Stavri, prin intermediul unui cunoscut, cerându-i să medieze prelungirea unui contract cu fabrica de sucuri Timbark care viza gestionarea apelor uzate, precum și obținerea unei clauze de exclusivitate pe această activitate. Stavri a acceptat să intervină, dar cu condiția ca G.V. să cedeze 50% din noul contract către firma unui prieten, Claudiu Bellu, proprietar de restaurant. Omul de afaceri a fost de acord, dar a dorit să includă o rudă în acest aranjament, astfel profitul urmând a fi împărțit astfel: 50% la G.V., 25% la Stavri. Ulterior, Stavri a solicitat de la G.V. 10.000 lei pe care să-i folosească ca mită pentru directorul Timbark, în schimbul mult doritei exclusivități și a extinderii serviciilor pentru apele uzate. Ca argument pentru această intervenție, Stavri a invocat o cunoștință din Garda de Mediu, o directoare ce avea atribuții în emiterea avizelor necesare pentru Timbark, care ar putea influența semnificativ obținerea contractului în condiții favorabile“.

(Sursa: Incisiv de Prahova)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here