FOTO Hotnews

Om de afaceri de talie globală, Jiří Šmejc, 53 de ani, deține energia care hrănește 10% din becurile din România, este CEO al companiei care are ProTV și a condus o firmă care a încercat să ”lustruiască imaginea Chinei în Cehia” și care, conform Bloomberg, a fost conectată cu Huawei în momentul scandalului 5G din UE.

În 13 martie 2023, Mihai Cristian Ciolacu, nepotul lui Marcel Ciolacu, a obținut de la Transelectrica avizele tehnice de racordare (ATR) la rețeaua transportatorului național de energie, pentru două firme fondate în 2022, care aveau zero cifră de afaceri în ambii ani, potrivit Registrului Comerțului.

În mai 2023, cele două firme au ajuns pe listele cu finanțări prin PNRR, pentru două proiecte de parcuri fotovoltaice și stocare a energiei.

Recent, în vara lui 2024, Mihai Ciolacu a scos cele două proiecte la vânzare, fiind încheiate acorduri prealabile cu Premier Energy Group. Grupul ceh a confirmat miercuri pentru HotNews că ”A fost semnat acord prealabil” pentru achiziția a două proiecte fotovoltaice din județul Buzău, dar nu a specificat de unde cumpără.

Citește investigația în întregime AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here