FOTO: G4Media

Credincioșii sărbătoresc astăzi hramul Cuvioasei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei. Sute de pelerini s-au odihnit peste noapte în lăcașul care găzduiește, la Iași, racla cu moaștele Sfintei.

Mulți au vrut neapărat să rămână, ca să participe și la Liturghia din această dimineață.

Peste 50 de mii de oameni încă așteptau azi-noapte la ajungă la raclă. Mulți n-au mai plecat spre acasă, au rămas în Catedrală să se odihnească, arată stirileprotv.ro.

Unii credincioși s-au așezat aseară, la ora 22, la coada ce depășea 7 kilometri. Vor ajunge la raclă, în cel mai bun caz, astăzi la orele amiezii.

Mai multi preoți oficiază, în această dimineață, slujba religioasă de hramul Sfintei Parascheva, pe o scena special amenajată în fața catedralei. Anul trecut, peste 90 de mii de suflete au rostit, la unison, Tatal Nostru.

La raclă s-a rugat și Înalt Prea Sfințitul Casian, arhiepiscopul Eparhiei Dunării de Jos, pentru oamenii afectați de inundații în județele Galați și Vaslui.

Moaștele Sfintei Parascheva se află la Iași de 383 de ani.

Majoritatea candidaților la alegerile prezidențiale sunt prezenți, luni, la Iași, la liturghia de la catedrala mitrpolitană de sărbătorirea Sfintei cuvioase Parascheva, unde sunt peste 40 de mii de pelerini, informează G4Media.

Aşa cum e tradiţia, în ziua de 14 octombrie, de hramul Sfintei Parascheva, pe un podium amenajat în faţa Catedralei Mitropolitane, pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, este oficiată Slujba Liturgică, eveniment la care participă clerici din ţară şi străinătate şi pelerini veniţi din toată ţara. Pe bulevard sunt amplasate câteva ecrane de mari dimensiuni, pentru ca astfel să poată fi urmărit întreg ceremonialul religios.

La liturghia de la Iași asistă și Marcel Ciolacu (PSD), Nicolae Ciucă (PNL), Elena Lasconi (USR), Mircea Geoană, George Simion (AUR), Ludovic Orban (Forța Dreptei).

Mircea Geoană este singurul care se află în tribuna oficială, în timp ce ceilalți candidați stau în mulțime.

Azi-noapte, George Simion a împărțit ceai pelerinilor, potrivit unui clip video pe care l-a postat pe rețelele sociale. Pe paharele cu ceai era inscripționat mesajul „FiiOm. Printre oameni”.

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, candidat la prezidenţiale, a declarat duminică la Iaşi că un candidat care vine să se afişeze de Sfânta Parascheva doar în an electoral face o greşeală gravă, precizând că el a venit la Iaşi ca un pelerin oarecare şi că face acest lucru aproape în fiecare an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here