Un nou termen a fost avansat de Consiliul Județean Brașov pentru finalizarea podului de peste Olt de la Voila, aprilie sau mai 2025. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Şerban Todorică, în timpul şedinţei de plen a Legislativului judeţean, când au fost aprobate două hotărâri de vizează această investiţie.

  • „Lucrările la pod avansează foarte bine, fiind realizate lucrările la fundaţie. Urmează să fie montată structura metalică, existentă de mai mult timp pe şantier”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Edilul  i-a invitat pe consilierii judeţeni  miercuri, 2 octombrie, să vadă în teren stadiul lucrărilor.

  •  „De asemenea, vom avea în scurt timp o întâlnire cu oficialii NATO, pentru a discuta aspecte legate de această investiţie”, a mai spus  Todorică.

În plenul desfășurat joi, 26 septembrie a.c.,  consilierii judeţeni  au aprobat noua valoare a investiției,  respectiv 39.718.038 de lei, cu tot cu TVA. Finanțarea este asigurată pentru suma de 32.242.093 lei   de la bugetul de stat, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (derulat de Ministerul Dezvoltării), iar diferenţa de 7.475.944 lei va fi asigurată din bugetul Consiliului Judeţean..

Cel mai ghinionist proiect sau incompetență?

Contractul de lucrări pentru construirea podului de la Voila a fost semnat în luna ianuarie a anului 2021 cu Asocierea SC Con-A SRL – SC Con-A Operations SRL – SC Drum Inserv SRL.  Timp de mai bine de un an s-au contrazis specialiștii de la firma de construcții cu cei de la Hidroelectrica asupra soluției de demolare a podului, ulterior asupra modului în care se vor face fundațiile, respectiv unele noi sau vor fi consolidate cele vechi. Abia în septembrie 2023 a fost demolat podul prin implozie. În august 2024 s-a trecut la montarea pilonilor de susținere. Noul pod va avea o lungime de 93,95 metri şi o lăţime totală de 13,50 metri, iar durata de exploatare va fi de 100 de ani. Conform proiectului, pe noul pod vor putea trece încărcături militare de până la 100 de tone   folosite de trupele NATO de la Cincu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here