Scandalul de la Școala Gimnazială din Șinca Nouă pare să nu se mai termine. După ce în primele zile de la deschiderea anului școlar a stat sub asediul nemulțumirilor părinților, acum tot părinții cer conducerii Inspectoratului Școlar Județean Brașov să o demită pe directoarea unității școlare, Alina Nicoară. Părinții s-au adresat și prefectului Mihai Văsii să se implice în cazul școlii din satul lor. Joi, 26 septembrie a.c., o delegație formată din inspectorul școlar general, inspectorul școlar general adjunct, inspectorul școlar responsabil de logistică și prefectul județului au descins încă de dimineață la școala din Șinca Nouă. Au ținut să obțină de la fața locului, o ultimă informare asupra situației create la această școală.  Au stat la masa discuțiilor cu directoarea școlii și cu primarul comunei, Adrian Ciocan. N-au fost invitați părinții elevilor, cei care cer demisia directoarei pentru a se crea în școală o atmosferă proprice educației.

  • ,,S-a vrut o ultimă discuție la fața locului, la școală. Eu am fost invitat de Inpectoratul Școlar deși nu am atribuții în acest domeniu. Mâine va avea loc consiliul de adminitrație la IȘJ Brașov unde se va lua o decizie“ a spus prefectul Mihai Văsii.

Întrebat dacă este de acord cu atitudinea și comportamentul directoarei de la școala din Șinca Nouă, prefectul a declarat că este necesară o bună colaborare cu administrația locală, ceea ce n-a fost.

  • ,,Am primit și eu o serie de adrese de la părinții nmulțumiți, dar și de la directoarea școlii de la Șinca Nouă. Vedem mâine ce decizie se la la IȘJ Brașov“ a adăugat prfectul Brașovului.

Și primarul comunei Șinca Nouă a participat la discuții.

  • ,,S-a vrut o ultimă discuție în școală. Inspectorul școlar general nu fusese la fața locului și a ținut să stea de vorbă cu noi. Noi, comunitatea, sperăm ca directoarea să fie demisă“ a spus primarul comunei, Adrian Ciocan.

Scandal după scandal

Reamintim că la școala din Șinca Nouă scandalurile s-au ținut lanț de când Alina Nicoară conduce unitatea de învățământ. Anul trecut cadrele didactice au cerut demisia directoarei și chiar au obținut numărul de voturi necesar în consiliul profesoral. Inspectoratul Școlar Brașov au menținut-o însă pe funcție. Începutul de an școlar a însemnat un alt scandal, de data aceasta atât cu părinții, dar și cu o mare parte dintre dascăli. Crezându-se stăpână pe școală precum pe moșia ei, directoarea a ignorat întru totul decizia IȘJ Brașov privind rețeaua școlară 2024-2025 și HCL Șinca Nouă. A mutat clasele după voia ei, a mutat băncile cu soțul ei la școala din Paltin, lăsând copiii de la școala din Șinca Nouă, în prima zi de școală, fără mobilier. Elevii din clasele II și III au stat direct pe paviment. Iar când inspectorii au fost chemați în școală de către părinții revoltați, s-a încuiat în birou și a refuzat să le deschidă ușa. Au fost ținuți în fața ușii. De la ora 8.00 până la ora 12.00 directoarea a stat ascunsă în biroul ei amenajat într-o sală de clasă. La Șinca Nouă era în primele zile de școală o altfel de Românie educată, una eșuată.

Copiii sunt amenințați

De parcă n-ar fi de ajuns, directoarea și subalternii ei apropiați au amenințat copiii. Cel puțin așa au susținut părinții. ,,I-au spus copilului meu că va primi calificativ ,,i“ pentru acțiunile mele. Este un abuz! Cum să ameninți copilul? Dacă nu pleacă această directoare vom continua demersurile până va fi demisă“ a spus o mămică.   (Lucia BAKI)

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here