Pompierii de la ISU Brașov au lucrat și astăzi în satul Slobozia Conachi. Ei au curățat rigolele de pe străzi, curâile și casele inundate. Dar miercuri, 18 septembrie a.c. au avut parte de o misiune cu totul deosebită.

„Un cățel, prins între dărâmături, a fost eliberat de echipele noastre de salvare, care nu s-au limitat doar la salvarea sa fizică. După ce l-au scos în siguranță, i-au oferit apă, hrană și câteva mângâieri pline de grijă, arătând, încă o dată, empatia și devotamentul care le ghidează fiecare misiune. Felicitări echipei pentru gestul de umanitate și dedicare față de toate ființele!”,a transmis ISU Braşov.

Încă un contigent de pompieri trimis la Galați

Pe lângă efectivele de pompieri militari brașoveni aflate în județul Galați și Vaslui, marți seară, 17 septembrie a.c.,  alți 52 de salvatori din cadrul ISU Brașov au fost dislocați în județul Galați, în sprijinul populației afectate de inundații.

  • ,,Mărturiile colegilor noștri, care acționează în satele gălățene, reflectă o realitate dură, încărcată de emoții și imagini șocante. Ajunși în zonele afectate, aceștia au găsit un peisaj dezolant, un loc în care apele dezlănțuite au lăsat urme adânci și devastatoare, semn al furiei naturii care a măturat totul în calea sa. Casele, odată pline de viață, sunt acum goale de oameni, dar pline de noroi. Curțile sunt acoperite de nămol gros, iar gardurile sunt rupte, mărturie a forței cu care viitura a trecut. Pretutindeni sunt obiecte luate de ape și împrăștiate haotic, simboluri ale vieților oamenilor distruse într-o clipă. Peste tot este prăpăd și dezastru. Ce a rămas în urma inundațiilor este greu de descris în cuvinte. Apa nu a făcut discriminare; a luat tot ce a întâlnit, lăsând doar o nenorocire devastatoare în urmă“ precizează ISU Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here