Din nou munți de gunoaie pe platforma chimică, pe  terenul ce aparține Primăriei Făgăraș, unul neamenajat și neautorizat.   Este folosit de Salco Serv SA la dscreție, sfidând legislația de Mediu. Imaginile au fost realizate miercuri, 11 septembrie 2024.  Sunt munți de gunoaie, deșeurile fiind aruncate în acest loc de-a valma, gunoi menajer, deșeuri reciclabile, deșeuri de toate felurile. Văzând tonele de deșeuri, se poate deduce  că Salco Serv SA nu transportă la depozitul autorizat FinEco gunoaiele, așa cum impune contractul încheiat în acest sens și așa cum plătesc făgărășenii.

 Taxa de salubritate majorată

Reamintim că   taxa de salubritate a fost majorată la 20 lei/persoană/lună, majorare votată, în februarie 2024, în  CL Făgăraș,  la propunerea primarului. Mașina de vot a primarului   a decis ca făgărășenii să plătească mai mult pentru serviciile de salubritate, în condițiile în care acestea nu sunt prestate de Salco. Mai mult, Primăria Făgăraș a semnat cu FinEco un contract pentru depozitarea deșeurilor la tarife foarte mari, ignorând asocierea tuturor primăriilor din județ, care putea obține prețuri mai mici.  Nu par deranjați de acest depozit clandestin  nici primarul și nici conducerea Salco, dominată de sinecuri.  Nu-i deranjează nici munții de gunoaie din cartierul Combinat, în spatele CT Aurel Vijoli.

Altă groapă de gunoi clandestină

Că Făgăraşul are mari probleme în privinţa deşeurilor colectate de la abonaţi este o realitate. Un control la această groapă de gunoi clandestină ar însemna noi sancțiuni din partea autorităților de Mediu. În ultimii ani, Salco Serv SA, firma Municipiului care se ocupă de serviciile de salubritate, a fost sancţionată de Garda de Mediu cu peste 400.000 de lei. Ultima amendă în valoare de 100.000 de lei a fost aplicată după controlul inopinat al comisarilor de Mediu, când au descoperit un adevărat depozit clandestin de deşeuri pe platforma chimică, pe terenul administrat de Primăria Făgăraş. Și primăria Făgăraș a fost amendată de autoritățile de Mediu, dar amenziile au fost plătite din bugetul urbei.  (Lucia BAKI)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here