Un exemplu de ,,Așa NU“ este  școala din Șinca Nouă. Elevii de la clasele a II-a și a III-a au început cursurile fără bănci, direct pe paviment. Părinții copiilor sunt foarte revoltați, aducând acuzații directoarei școlii, Nicoară Alina.

  • ,,Cu de la sine putere vrea să mute elevii de la școala din Șinca Nouă la școala din Paltin, pe cei de la clasele a II-a și a III-a. Este doar decizia directoarei pentru a da  sălilor  de clasă alte destinații. Dar pentru ce este școala, nu pentru elevi? Noi, părinții, nu vrem ca elevii, copiii noști, să facă naveta la Paltin. Directoarea a mutat băncile vineri seara cu soțul dânsei de la școala din Șinca Nouă la școala de la Paltin. Am anunțat și IȘJ Brașov și Prefectura Brașov de această situație. Să nu stea copiii noști pe jos în sala de clasă am căutat prin școală și am adus bănci și scaune vechi. Păcat că școala este complet renovată, este modernizată. Nu înțelegem de ce vrea directoarea această schimbare. Noi nu ne ducem copiii la Paltin. Vrea sală de lectură,sală de detenție, cabinet pentru psiholog, după ce a făcut birouri pentru secretar, pentru dânsa“ au spus părinții copiilor.

Inspectorul școlar general: ,,Să se revină la forma inițială“

Inspectorul școlar general, Ovidiu Tripsa, se arată șocat de situația de la școala din Șinca Nouă.

  • ,,Singura soluție pentru școala din Șinca Nouă este respectarea HCL și avizul Ministerului Educației pentru rețeaua școlară, adică să se revină la ceea ce a fost și anul trecut școlar. Nu se poate face o modificare în ultima săptămână. D-na directoare invocă o hotărâre a consiliului de administrație, dar aceasta nu bate o hotărâre a CL Șinca. Vreau să pun la masă, față în față, pe d-na directoare și pe primar să văd părerea fiecăruia“ a declarat Ovidiu Tripsa, inspectorul școlar general.

Dialogul dintre părinți și directoarea școlii

  • Luni, 9 septembrie a.c., la școala din Șinca Nouă, părinții față în față cu directoarea
  • Marți, 10 septembrie a.c., discuție telefonică între părinți și directoarea școlii

 

Începutul de an școlar a adus un imens scandal la școala din Șinca Nouă. Părinții elevilor susținuți și de primarul comunei, Adrian Ciocan, au fost și sunt  total nemulțumiți de deciziile directoarei școlii care, pe ultima sută de metri, a relocat o parte din clasele de elevi de la școala din Șinca Nouă, reședință de comună, la școala din satul Paltin. Așa se face că doar prin voia directoarei la Școala de la Șinca Nouă ar trebui să mai învețe doar clasele IV-VIII, iar celelalte clase de elevi, respectiv clasa I, clasa a II-a, clasa a III-a și clasa zero, să facă naveta la școala din satul Paltin.   Asta în condițiile în care decizia directoarei nu are aprobările necesare, respectiv HCL Șinca Nouă și avizul IȘJ Brașov.   

 

Am încercat să obținem  o explicație de la directoarea Școlii Gimnaziale din Șinca Nouă, Nicoară Alina, dar n-a răspuns la telefon.  (Lucia BAKI)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here