Filmul „Anul nou care n-a fost” în regia lui Bogdan Mureşanu a câştigat premiul Pentru Cel mai bun film din secţiunea Orizzonti în cadrul Ceremoniei de Închidere a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia, Biennale Cinema, ediţia 81. Premiul i-a fost înmânat, sâmbătă seară, regizorului Bogdan Mureşanu.  În urmă cu o zi, filmul a fost răsplătit la Veneţia şi cu Premiul FIPRESCI – oferit de juriul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film – şi cu Premiul Bisato d’Oro al criticilor independenţi, pentru Cel mai bun scenariu.
„Anul nou care n-a fost/ The New Year that Never Came”, primul lungmetraj de ficţiune scris şi regizat de Bogdan Mureşanu, este o tragicomedie a cărei acţiune se desfăşoară într-o singură zi, înaintea Revoluţiei din 1989, în care personajele caută normalitate, siguranţă, iubire, libertate şi sens, într-o lume absurdă, alimentată de frică.
Protagoniştii principali ai filmului sunt: Adrian Văncică, Iulian Postelnicu, Emilia Dobrin, Mihai Călin, Nicoleta Hâncu, Andrei Miercure, Manuela Hărăbor, Ioana Flora şi Ada Galeş.
Scris, regizat şi produs de Bogdan Mureşanu, „Anul nou care n-a fost” va putea fi urmărit în cinematografele româneşti din 24 septembrie, fiind distribuit de Forum Film România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here