Mai multe raţe sălbatice au fost găsite moarte pe lacul de acumulare de la Dridif. Deși au fost alertate autoritățile, deocamdată nimeni nu s-a pronunțat asupra cauzei care a dus la moartea păsărilor. Fenomenul a fost semnalat zilele trecute pe rețelele de socializare.

  • Șeful  Comisariatului Judeţean Braşov al Gărzii Naţionale de Mediu (CJ-GNM Braşov), Mircea Paraschiv, a declarat: „echipa investighează terenul. Este pentru prima dată când ne confruntăm cu un astfel de fenomen, de aceea suntem foarte atenţi la ce facem şi vom încerca să fim cât mai precişi în prelevarea de probe şi analizarea situaţiei”, a declarat acesta.
  • Șeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov, Puiu Constantin,  a susţinut că: „Se mai moare. Acum să vedem care sunt adevăratele cauze. Căutăm şi noi să vedem din ce motive sunt moarte. Fără confirmarea unui laborator, există numai suspiciuni”, a susținut reprezentantul DSVSA Braşov.
  • Primarul comunei Voila, Gheorghe Osalciuc, spune că împreună cu reprezentanţii DSVSA şi cu cei ai CJ – GNM Braşov au numărat „şase – şapte exemplare”. ,,Potrivit procedurilor, raţele găsite moarte pe lac au fost îngropate în gropi de var.
    Raţele nu au murit din cauza unor substanţe toxice folosite în agricultură pentru combaterea gândacilor sau a buruienilor, așa cum se vehiculează“ a spus primarul Gheorghe Osalciuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here