Daca pana nu demult Blackjack era un joc pe care il jucam in copilarie numindu-l clasic „21”, astazi acesta a devenit un joc foarte popular, in jurul caruia se invart sume fabuloase de bani si chiar subiect pentru filme de succes.

Odata ajuns in cazinourile fizice dar si online, jocul de Blackjack a fost privit altfel. Dintr-un simplu joc de carti, acesta a devenit o atractie pentru toti cei care isi propun sa castige bani usor.

Cu toate acestea, Blackjack este mai mult decat un joc de noroc, iar asta deoarece implica stiinta si mai ales matematica.

Despre matematica in jocul de blackjack este si articolul nostru! In cazul in care vrei sa descoperi cum poti folosi matematica pentru a spori sansele de castig la Blackjack, atunci trebuie sa continui sa citesti articolul nostru.

Regulile jocului de Blackjack

Blackjack-ul atrage, inainte de toate, prin simplitatea sa. Regulile sunt simple, nu exista decizii complicate de luat, asa ca oricine se poate descurca sa joace acest joc.

In plus, poate fi intalnit in ofertele celor mai multe dintre cazinourile online din Romania. Totusi, daca vrei sa il joci, este necesar sa te asiguri ca acesta poate fi jucat la cazinoul ales. In acest sens, documentarea reprezinta cheia!

De exemplu, daca vrei sa joci Blackjack la PokerStars atunci citeste aici mai multe despre PokerStars Casino si astfel vei afla daca exista aceasta posibilitate sau nu.

La Blackjack fiecare jucator primeste cate doua carti in timp ce dealerul va primi o singura carte sau doua carti, dintre care una cu fata in jos.

Obiectivul fiecarui jucator este de a castiga banii dealerului avand o mana mai buna decat acesta. Este important ca valoarea cartilor sa fie de 21 sau cat mai apropiata de aceasta, insa niciodata mai mare. Daca vei obtine un punctaj de peste 21, atunci vei pierde banii.

Cum poti folosi matematica?

Este poate cea mai importanta intrebare atunci cand vine vorba despre Blackjack.

O strategie care implica matematica este numararea cartilor. Cu toate acestea, pentru ca aceasta strategie sa prezinte succes maxim este important sa existe doar un singur pachet de carti.

Numarand cartile acordate, jucatorii pot prevedea cartile care urmeaza sa fie trase, cartile care sunt cu fata in jos la dealer dar si alte informatii importante pentru decizii castigatoare.

Cu toate acestea, aceasta strategie nu mai functioneaza de cand au fost create cazinourile online, deoarece totul se intampla cu ajutorul unui software.

De asemenea, cazinourile fizice au decis sa implice mai multe pachete de joc, intocmai pentru ca jucatorilor sa le fie mai dificil sa numere cartile.

De altfel, aceasta practica este interzisa in cazinourile fizice asa ca trebuie sa ai grija.

O alta strategie care implica matematica si numararea cartilor este Hi-Lo. Conform acesteia, trebuie sa acorzi cartilor o valoare de +1, 0 sau -1. Valoarea va fi acordata in functie de punctajul oferit de carti, precum: cartile intre 2 si 6 primesc +1, asii si cartile cu valoare mare au valoarea -1, iar cartile 7, 8 si 9 vor avea valoarea 0.

La impartirea cartilor, vei putea calcula in gand valoarea, iar astfel vei lua deciziile in functie de aceste calcule.

Acestea fiind spuse, pentru a folosi matematica la jocul de Blackjack astfel incat sa obtii sanse mai mari de castig, este nevoie de foarte multa practica, atentie si mai ales abilitati. Nu toti jucatorii pot face asta, asa ca trebuie sa stii ca nu va fi deloc usor.

Cu toate acestea, daca vei decide sa incerci aceasta practica, trebuie sa iti transmitem ca responsabilitatea este necesara inclusiv la Blackjack, pentru a nu te lasa dus de val, caz in care pierderile vor fi pe masura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here