Duminică, 16.06 a.c., a avut loc Taina Sfântului Maslu la Hurez, într-o atmosferă de dragoste, pace și zidire sufletească. Preoții s-au rugat alături de credincioși pentru sănătate, pace, armonie, înțelepciune și liniște sufletească alături de gazda evenimentului, preotul paroh Marius Neagu în biserica cu hramul ,,Sf. Cuv. Paraschiva” din localitate. Predica a fost ținută de preotul Tudor Sicoe din Brașov, fost paroh al Parohiei Ortodoxe Române Hurez care a vorbit despre sensul creștin al bucuriei de a ne întâlni în rugăciune.

  • ,,Toți suntem ai lui Dumnezeu, îl căutăm pe Dumnezeu cu dragostea noastră. Cei care am venit ne găsim în comuniune, chiar și cu cei care au plecat dintre noi” a spus preotul Tudor Sicoe.

Maslul este taină pentru cei vii, semn al harului nevăzut al lui Dumnezeu care ne ajută să trecem ,,marea cea amară a acestei vieți”.Preoții din Țara Făgărașului se roagă periodic împreună cu credincioșii iar rugăciunea în comuniune dă sens vieții noastre.

  • ,,Acolo unde sunt doi sau trei adunați în numele meu, Eu voi fi în mijlocul lor” spune Domnul Dumnezeu și Mântuitor al nostru Iisus Hristos.

Întreaga noastră viață este înconjurată de taină și mister iar tainele Bisericii reglează cursul vieții credinciosului creștin. Evenimentul a început la ora 15.00 și s-a încheiat cu o agapă frățească. (Ștefan BOTORAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here