FOTO: Agerpres

Salvamontiştii din judeţul Braşov căutau, sâmbătă seară, trei persoane dispărute în Munţii Făgăraş, fiind folosite drone cu termoviziune. Totodată, a fost solicitat şi sprijinul jandarmilor, pentru a se extinde zona de căutare.

Cele trei persoane care erau căutate de salvamontiştii din Braşov în Munţii Făgăraş, după ce s-au rătăcit, au coborât cu bine de pe munte şi s-a stabilit că nu au afecţiuni medicale.

Potrivit Salvamont Braşov, persoanele au ajuns la baza muntelui. Acestea au vrut să coboare pe Valea Lisei, dar din cauza vremii s-au rătăcit, iar apoi au ajuns pe Valea Brezcioarei.

După ce au coborât, persoanele respective au fost evaluate şi s-a stabilit că nu au afecţiuni medicale, fiind în afara oricărui pericol astfel că se vor deplasa spre domiciliu.

Cele trei persoane care s-au rătăcit în Munții Făgăraș au fost căutate cu drone cu termoviziune

În ultimele 24 de ore, peste 30 de persoane au fost salvate de pe munte, zece dintre ele ajungând la spital, anunţă duminică dimineaţa Salvamont.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 24 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor. Cele mai multe au fost pentru Salvamont Mureş, Bistriţa-Năsăud, Argeş şi Gorj.

În cazul acestor intervenţii au fost salvate 31 de persoane. Dintre acestea, 6 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital, iar 4 au fost duse la spital cu elicopterul SMURD.

S-au primit şi 38 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here