FOTO Fanatik

Marele magician, David Copperfield, este acuzat de 16 femei că le-ar fi abuzat sexual și ar fi profitat de vulnerabilitatea lor.

David Copperfield, faimosul magician american în vârstă de 67 de ani, se confruntă cu acuzații de abuz sexual din partea a 16 femei. Acesta neagă acuzațiile aduse.

David Copperfield acuzat de abuz sexual

Aceste acuzații vizează perioada cuprinsă între anii 1980 și 2014, iar unele dintre presupusele victime erau minore la momentul presupuselor abuzuri. Avocații magicianului resping ferm toate aceste acuzații.

Conform informațiilor obținute de cotidianul The Guardian, David Copperfield este acuzat de 16 femei pentru comportament sexual considerat „nepotrivit și inadecvat”.

Majoritatea acuzațiilor provin de la femei care afirmă că au fost minore în momentul presupuselor abuzuri, unele susținând că aveau doar 15 ani. De asemenea, Copperfield este acuzat că ar fi drogat trei femei înainte de a întreține relații sexuale cu ele, fără consimțământul acestora.

Alte trei persoane declară că au fost supuse unor atingeri necorespunzătoare în timpul unor spectacole live. Una dintre femei susține că Copperfield i-a forțat mâna să-l atingă într-un mod indecent atunci când avea doar 16 ani și se afla în public împreună cu familia sa.

Magicianul ar fi profitat de dorința victimelor care voiau să devină celebre

Investigația realizată de The Guardian a scos în evidență o serie de aspecte comune între acuzații: mai multe femei susțin că magicianul le-a promis că le va ajuta să își construiască o carieră în modeling sau în industria de divertisment și că a încercat să mențină legătura cu ele și cu părinții acestora.

Pe lângă acestea, Copperfield a fost subiectul controversei și din cauza relației sale cu Jeffrey Epstein, condamnat pentru trafic de minori în scopuri sexuale, care s-a sinucis în închisoare în 2019. Avocații magicianului susțin că acesta nu avea cunoștință despre acuzațiile la adresa lui Epstein.

Acuzațiile aduse iluzionistului în vârstă de 67 de ani, pe care le-a negat categoric, acoperă o perioadă lungă de timp, de la sfârșitul anilor 1980 până în 2014. Avocații săi susțin că el nu a avut niciodată comportamente necorespunzătoare, mai ales în cazul unor persoane minore.

De asemenea, nu există dovezi că Copperfield ar fi știut vârsta presupuselor victime în momentul interacțiunii cu acestea. Faimosul magician este recunoscut în special pentru iluziile sale, inclusiv pentru dispariția Statuii Libertății, și pentru relația sa cu modelul german Claudia Schiffer în anii 1990.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here