La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Veștea, Guvernul a aprobat memorandumul privind organizarea unei sesiuni de concursuri sau examene pentru ocuparea unor posturi vacante sau temporar vacante din sectorul sănătate și asistență socială, în instituțiile publice locale care au depus cereri eligibile neaprobate în anul 2023.  Pentru unitățile medicale și de asistență socială din județul Brașov s-au aprobat 150 de posturi în municipiile Brașov, Săcele, Codlea și Făgăraș, precum și în orașul Victoria, dintre care 41 de posturi pentru medici (inclusiv stomatologi), 50 pentru personalul medical auxiliar, 23 pentru personalul de specialitate și 36 pentru personalul auxiliar, respectiv:

  • Brașov – 84 posturi (dintre care 13 de medic)
  • Săcele – 20 posturi (dintre care 11 de medic)
  • Codlea – 10 posturi (dintre care 4 de medic)
  • Făgăraș – 1 post de personal de specialitate
  • Victoria – 35 posturi (dintre care 13 de medic).

Sistemul sanitar braşovean avea nevoie de această gură de oxigen pe care memorandumul privind deblocarea posturilor o asigură bunei funcţionări a activităţii din cele cinci spitale pe care le administrăm şi, în egală măsură, din celelalte instituţii spitaliceşti care funcţionează în judeţul nostru. Sunt bucuros că managerii spitalelor au undă verde să organizeze concursurile pentru ocuparea celor 150 de posturi aprobate şi îmi doresc să existe candidaţi care să participe, să promoveze examenele şi să ajungă să profeseze în sistemul public de sănătate din judeţul Braşov. Îi mulţumesc şi pe această cale domnului ministru Adrian-Ioan Veştea pentru demersul său menit să asigure o bună funcţionare a activităţii în sănătatea braşoveană”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică-Constantin Şerban.

De menţionat este că în urma solicitărilor depuse la Ministerul Dezvoltării de instituțiile publice sanitare din toate cele 41 de județe și municipiul București, a fost aprobată organizarea examenelor sau a concursurilor în vederea ocupării a 4.555 de posturi vacante sau temporar vacante. Din totalul posturilor, s-au aprobat în integralitate cele 1.510 posturi de medici solicitate (inclusiv stomatologi), precum și 1.847 de posturi pentru personal medical auxiliar (asistente, moașe, infirmiere), 345 de posturi pentru personal de specialitate (kinetoterapeut, chimist, biolog, psiholog, laborant, tehnician medical, psihopedagog, farmacist etc.) și 853 de posturi pentru personal auxiliar (asistent social, jurist, inginer, economist, inspector etc).

  • Am susținut încă de anul trecut în Guvern ideea că sunt profesii și categorii sociale sensibile care vor fi afectate de blocarea sau reducerea posturilor, iar repercusiunile se vor simți în toată societatea. Instituțiile statului trebuie să fie mai suple, dar să rămână eficiente. Aveam nevoie de cadrul legal pentru ca instituțiile din domeniul sănătății să nu fie afectate, pentru că lipsa de personal conduce la efecte nefaste pentru toți cetățenii vulnerabili. Serviciile medicale sunt indispensabile populației și atragerea de personal de calitate este o nevoie permanentă”, a precizat ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veştea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here