Considerat de multă lume cel mai popular joc de cărți din lume, pokerul poate fi încercat și în mediul online în România, în deplină legalitate, la operatorii licențiați de Oficiul Național de Jocuri de Noroc (ONJN).
Din 2016 a intrat în vigoare noua legislație din domeniul jocurilor de noroc, iar în țara noastră pot activa doar operatorii care primesc licență din partea ONJN. Înainte de a primi licență, operatorii sunt verificați cu strictețe pentru a oferi servicii de calitate și sigure pentru utilizatori.
În momentul în care accesezi platforma unui operator licențiat de ONJN ai certitudinea că rezultatele jocurilor sunt strict rolul hazardului și nu sunt influențate de factori externi. În plus, eventualele neînțelegeri care ar putea apărea vor fi soluționate foarte rapid. Practic, ONJN este instituția care asigură corectitudinea în domeniul jocurilor de noroc din România.
Așadar, în cazul în care ești pasionat de online poker , verifică mai întâi lista cu operatorii licențiați de ONJN și alege-l pe care crezi că ți se potrivește cel mai bine.
Cum sunt impozitate veniturile din poker online în România?
Din luna august, legislația a fost modificată, iar impozitele din domeniul jocurilor de noroc sunt mai mari. Noile prevederi se aplică și celor care joacă poker online, în momentul retragerii banilor în conturile personale. E important de știut că impozitul este reținut la sursă, astfel că nu va trebui să-ți bați capul cu completarea unor declarații. Operatorul licențiat va reține suma în momentul retragerii și o va direcționa în scurt timp către bugetul de stat.
Așadar, în cazul în care vei retrage până la 10.000 de lei, impozitul pe care îl vei plăti va fi de 3% din sumă. Dacă suma retrasă este între 10.001 și 66.750 de lei, impozitul va fi de 300 lei, la care se adaugă 20% pentru tot ce depășește suma de 10.000 lei. În cazul în care câștigurile retrase sunt de peste 66.751 lei, impozitul plătit va fi de 11.650 + 40% pentru tot ce depășește suma de 66.750 de lei.
Ca un exemplu, dacă un jucător va retrage 5.000 de lei, în contul său va ajunge net 4.850 de lei, iar 150 lei va fi impozitul reținut la sursă și direcționat către bugetul de stat. Dacă suma retrasă va fi de 30.000 lei, impozitul va fi de 300 lei, la care se adaugă 20% din 20.000 de lei, adică un total de 4.300 de lei. În cazul celui de-al treilea prag, la o retragere de 80.000 RON se va achita un impozit de 11.650 lei, la care se adaugă 40% din 13.250 de lei, adică un total de 16.950 de lei.
De ce este pokerul atât de popular?
Pokerul are mulți fani la nivel mondial și situația este asemănătoare și în țara noastră. Pe lângă faptul că este un joc popular în mediul online, în România se organizează constant turnee live, inclusiv un Campionat Național, dar există și o emisiune televizată în care oamenii pot afla mai multe despre acest joc distractiv.
Distracția pe care o generează este principalul argument pentru popularitatea sa. Când te gândești la poker îți vine în minte o atmosferă relaxantă, în care se râde și se glumește. Chiar dacă online acest lucru nu este valabil, suspansul și răsturnările de situație fac ca pokerul să fie un joc interesant. În plus, dezvoltă spiritul competitiv din oameni și îi determină să dea ce au mai bun pentru a ieși învingători. Jucătorii încearcă strategii câștigătoare, își studiază adversarii și vor să scoată ce au mai bun din fiecare sesiune.
Iar operatorii online vin și cu un mare avantaj: mizele chiar sunt accesibile oricui, indiferent de buget. Nu contează dacă ai o sumă mică sau mare, te poți distra jucând poker în mod sută la sută legal pe teritoriul României. Mai mult, la operatorii de top vei întâlni adesea și turnee tip freeroll, la care poți participa fără să achiți un buy-in (taxa de participare). Ele au premii în bani sau îți oferă dreptul de a participa la turnee mai importante, cu un fond de premiere mai mare. Pokerul este popular și pentru că poate fi accesat oricând și de oriunde, iar varietatea de versiuni disponibile îl face atractiv atât pentru cei care preferă turneele lungi cât și pentru cei care își doresc un joc mai rapid, care să se încheie mai repede.