Cine vrea să-l ajute pe Cristian Piţigoiu poate dona bani în contul BCR deschis pe numele Radu Georgiana: RO35RNCB0060100304780009.

Cristian Piţigoiu are 35 de ani şi este din oraşul Victoria. În anul 2007, când avea 21 de ani,  a plecat în SUA, aplicând Loteria vizelor şi s-a stabilit în oraşul Houston din Texas.   Timp de aproape 15 ani a muncit din greu, dar a reuşit să-şi înfiinţeze propria afacere. Viaţa lui s-a schimbat radical în momentul în care a suferit un teribil accident în ziua de 31 mai 2021. Atunci,  Cristian a fost transportat de urgenţă  cu elicopterul la spital cu fracturi la coloana vertebrală. După o intervenţie chirurgicală care a durat 6 ore,  când medicii i-au introdus plăci metalice între vertebrele gâtului care erau grav lezate, starea de sănătate a lui Cristian era critică. Două luni viaţa lui Cristian atârna de un fir de aţă, când  a fost  monitorizat la terapie intensivă la spitalul din Houston. A trecut prin complicaţii,  pneumonie, stop-cardio respirator (inima i s-a oprit 30 de secunde) şi febra care nu-i scădea. După 3 luni de la cumplitul accident, Cristian  este imobilizat la pat şi monitorizat. Pentru   60 de zile de spitalizare la terapie intensivă costurile au fost de  834.391,00 dolari, sumă achitată cu asigurarea lui Cristian. O zi de spitalizare  costă  13.906,51 dolari. După două luni la ATI, Cristian a fost transferat la un centru de recuperare medicală.

,,Ce-a mai dureroasă veste din viaţa mea’’

,,În ultima zi din luna mai a.c., am primit cea mai dureroasă veste din viaţa  mea. Un prieten de-al lui Cristian m-a sunat şi mi-a spus că fratele meu a suferit un accident şi a fost transportat cu elicopterul la spital, iar starea lui este gravă,  nu îşi simte corpul de la gât în jos” a spus  Georgiana Radu, sora lui Cristian.   După câteva zile de la accident părinţii lui Cristian, Dana şi Dorin Piţigoiu, au obţinut viză  şi au plecat în SUA  împreună cu Raluca, iubita lui Cristian.

Recuperare cu paşi de melc

La începutul lunii august a.c., Cristian a fost transferat de  la terapie intensivă la centrul de recuperare Tirr Memorial Hermann din Houston, unde a început procedurile de recuperare. Pentru fiecare zi de spitalizare la acest centru de recuperare costurile se ridică la 2.500 de dolari. 24 din 24 de ore părinţii şi iubita lui Cristian îl supraveghează.  ,,Două luni de zile Cristian nu a putut respira singur fiind dependent de un aparat. De când a fost transferat la centrul de recuperare medicii l-au decuplat la început cîteva secunde, apoi minute şi ore şi aşa a  învăţat din nou să respire singur.   În paralel, personalul medical exersează şi partea  vorbirii, iar fratele meu a început să vorbească, dar cu mare dificultate, însă noi ne bucurăm de fiecare realizare. Nu se ştie când va reuşi Cristian să se alimenteze normal. De când a fost internat, fratele meu a făcut febră aproape în fiecare zi, de multe ori a fost inconştient din cauza temperaturii. Medicii au spus că în urma  accidentului a fost afectat un nerv care reglează temperatura corpului şi din acest motiv face mereu febră.  În urmă cu câteva zilele am primit şi o veste bună.  Medicii l-au testat cu aparatul de electrostimulare şi au realizat că Cristian a început să aibă simţuri la degetele de la mâini” a spus  Radu Georgiana, sora lui Cristian.

Eveniment caritabil pentru Cristian la un club din Sibiu

În data de 10 august a.c., la un club din Sibiu  s-a organizat un eveniment caritabil.  S-au strâns 14.500 lei, iar banii vor fi împărţiţi  pentru Cristian şi pentru o mamă singură cu cinci copii.   Până în prezent din donaţii s-a strâns pentru Cristian suma de  69.630 dolari. ,,Imediat după accident prietenii lui Cristian au deschis un cont în Texas, unde s-au strâns 63.230 de dolari. La începutul lunii iunie a.c., şi eu am deschis un cont la BCR Victoria, iar suma donată până în prezent este de 6.400 dolari. Aceşti bani  acoperă costurile de internare pentru 30 de zile la Centrul de recuperare medicală. Fiecare zi de recuperare costă 2.500 de dolari.  Medicii au spus că recuperarea fratelui meu este de lungă durată’’ a mai spus sora lui Cristian.

Cristian şi Raluca s-au logodit

La sfârşitul lunii iulie a.c.,  Cristian şi Raluca, prietena lui, s-au logodit.   Un moment emoţionant pentru amândoi tinerii care sunt prieteni de 2 ani.    ,,Personalul medical din spital ştia că Raluca este logodnica lui Cristian. Dar în data de 25 iulie a.c., de ziua Ralucăi, fratele meu a cerut-o în căsătorie şi i-a dăruit un buchet de trandafiri şi inelul de logodnă. Era fericită, m-a sunat şi mi-a spus ne-am logodit’’ a mai spus Radu Georgiana, sora lui Cristian.

Cine vrea să-l ajute pe Cristian Piţigoiu poate dona bani în contul BCR deschis pe numele Radu Georgiana: RO35RNCB0060100304780009.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here