Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Braşov, împreună cu procurorii DIICOT Braşov, au efectuat miercuri, 26 mai a.c., 14 percheziţii în Braşov, Prahova şi Argeş, la persoane bănuite de trafic de minori, trafic de droguri de mare risc şi proxenetism. Au fost puse în executare 7 mandate de aducere, iar alte 15 persoane, care au calitatea de martor, au fost conduse la sediul DIICOT şi BCCO Braşov, în vederea audierii şi dispunerii măsurilor legale.  4 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de joi, 27 mai, au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele acestora. În acest dosar, poliţiştii s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că, în judeţul Braşov, ar acţiona mai multe persoane implicate în recrutarea, transportarea şi adăpostirea unor persoane minore, în scopul exploatării acestora, prin determinarea la practicarea prostituţiei şi, totodată, ar fi înlesnit practicarea prostituţiei, obţinând foloase patrimoniale de pe urma practicării acestei activităţi. Metodele de recrutare variau între folosirea unor metode violente şi metoda „loverboy”. Din cercetări a reieşit că, 6 persoane ar fi implicate în activităţile infracţionale, dar şi în închirierea unor apartamente sau publicarea unor anunţuri pe diverse site-uri de profil, contra cost.  Persoanele bănuite şi-ar fi însuşit cea mai mare parte din sumele de bani obţinute şi s-ar fi implicat în activităţi de trafic de droguri de mare risc (cocaină şi amfetamină).

  • „În cursul lunii aprilie 2021, la nivelul BCCO Braşov – Serviciul Antidrog, au fost obţinute date cu privire la implicarea unei persoane în activităţi de trafic de droguri de mare risc(cocaină), despre aceasta stabilindu-se că s-ar afla în legătură cu celelalte persoane bănuite.  În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate înscrisuri, substanţe pulverulente şi bani”, se arată în comunicatul  Poliţiei.

Cercetările sunt continuate, pentru probarea întregii activităţi infracţionale.

 Fiul, la fel ca tatăl 

Printre cei arestaţi a fost şi fiul cunoscutului  interlop braşovean, Alen Daniel Moisin, care  a fost condamnat de mai multe ori, iar unele condamnări au fost pentru trafic de droguri sau proxenetism.   Alen Miosin Jr.  a fost reţinut pentru  comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de droguri şi proxenetism .

  • „Încadrările juridice sunt referitoare la proxenetism, trafic de minori, trafic de droguri de mare risc şi operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive. Toate sunt infracţiuni din sfera criminalităţii organizate”, au precizat anchetatorii.  

Potrivit acestora, droguri de mare risc au fost găsite la membrii grupării, care racolau şi fete pe care le determinau să se prostitueze.

  • Drogurile se comercializau la preţuri cuprinse între 300 şi 500 de lei pe gram. Cu privire la sursa exactă a acestora, cercetările sunt în curs la acest moment. Legat de traficul de persoane, vorbim, în special, de trafic de minori. Avem două victime minore, una cu vârsta de 15 ani şi una cu vârsta de 17 ani. Ambele victime minore au fost recrutate prin inducere în eroare, mai exact prin metoda «Lover boy». Ulterior, pentru a fi determinate la practicarea prostituţiei, s-a apelat la violenţă, una dintre victime a fost bătută”, au mai spus investigatorii.

Fetele proveneau din familii bune şi erau îndrăgostite de proxeneţi, încât niciodată nu s-au gândit să refuze vreun client, convinse că, astfel, contribuiau şi ele la „bugetul familiei”.

 
Cine e Alen Moisin

Alen Daniel Moisin se află încarcerat acum la Penitenciarul Aiud, judeţul Alba. El este unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi din Braşov, dar şi din România. De asemenea, a activat o perioadă şi în afara ţării, fiind extrădat în 2017 din Madrid.În anul 1999, acesta era liderul grupării din cartierul Noua, grupare care se afla în conflict cu valutiştii din Braşov, scandal care s-a întins o întreagă toamnă cu lupte de stradă între cele două găşti. În cursul carierei infracţionale acesta a fost acuzat de tulburarea liniştii publice, proxenetism, furt calificat, infracţiuni informatice, infracţiuni contra persoanelor, şantaj, cămătărie, trafic de droguri. De asemenea, la o percheziţie în luna ianuarie 2017, anchetatorii au găsit în locuinţa acestuia 46 de tablouri în valoare de  50.000 euro, 4 bucăţi de fildeş de elefant având greutatea totală de 53 kg şi o valoare estimată la 53.000 euro şi aproape un kilogram şi jumătate de cannabis. În iunie 2017 a fost condamnat definitiv la 6 ani şi trei luni de închisoare pentru cămătărie şi şantaj, dar în acelaşi timp mai avea un dosar pe rol pentru trafic de droguri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here