Înscrierile în clasa pregătitoare încep luni, 29 martie 2021 şi se desfăşoară până miercuri, 28 aprilie 2021. În această perioadă părinţii vor depune cererile tip de înscriere  direct la şcoală sau le pot transmite online. La Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu’’ din Victoria au fost aprobate pentru anul şcolar 2021 – 2022  trei clase pregătitoare. ,,Vom afişa la vizier-ul şcolii documentele necesare pentru înscrierea la clasele pregătitoare. În anul şcolar 2021 – 2022, la Liceul Teoreti ,,IC Drăguşanu’’ din Victoria  vom avea două clase de limba română şi o clasă de limba germană. 50 de locuri sunt pentru clasele de limba română şi 15 locuri pentru limba germană. Din cauza pandemiei nu vom organiza acţiuni de promovare a ofertei educaţionale” a spus Mărioara Deszi, directoarea de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu’’.

Câte o singură clasă

La şcolile gimnaziale din Viştea de Jos, Ucea de Jos, Lisa, Sâmbăta de Sus şi Arpaşu de Jos s-a aprobat câte o singură clasă de pregătitoare pentru anul şcolar 2021-2022.

  •   ,,În anul şcolar 2021 – 2022 la Şcoala Gimnazială din Viştea de Jos s-a aprobat o clasă pregătitoare cu 20 de  locuri. Înscrierile se fac în perioada 29 martie – 28 aprilie 2021, la sediul şcolii, la secretariat, unde părinţii sunt aşteptaţi cu actele necesare pentru a-şi înscrie copiii. Din experienţa anilor trecuţi, la noi în şcoală părinţii vin persoanal şi completează cererea de înscriere, deşi există posibilitatea de înscriere şi online. Clasa pregătitoare din anul şcolar 2021 – 2022 va fi preluată de învăţătoarea Şuteu Magdalena, profesor învăţământ primar, titular. La şcoala noastră funcţionează câte o clasă pentru fiecare nivel” a spus Cârje Alina Ileana, directoarea de la Şcoala Gimnazială din Viştea.
  •   ,,Pentru anul şcolar 2021 -2022 la Şcoala Gimnazială Ucea de Jos vom avea o singură clasă pregătitoare cu 25 de locuri. Înscrierile se fac online sau la sediul şcolii zilnic în intervalul orar 12.00 – 14.00. Copiii care vor fi înscrişi în clasa pregătotoare trebuie să împlinească vârsta de 6 ani până la data de 1 septembrie 2021 sau dacă împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie  – 31 decembrie 2021 vor fi testaţi’’ a spus Adina Bârsan, directoarea Şcolii Gimnaziale din Ucea de Jos.
  • ,,În anul şcolar 2021 – 2022 la Şcoala Gimnazială din Lisa s-a aprobat o clasă pregătitoare cu 16 locuri. La cererea părinţilor, cinci copii vor fi supuşi la o evaluare psihosomatică pentru a putea fi înscrişi în clasa pregătitoare. Părinţii şi-au exprimat dorinţa să fie testaţi deoarece copiii respectivi împlinesc 6 ani după 1 septembrie 2022. Testarea se va face în perioada 22 martie – 28 aprilie 2021. Părinţii sunt aşteptaţi la sediul unităţii şcolare cu documentele necesare pentru înscriere: certificatul de naştere şi cartea de identitate  a părintelui’’ a spus Cristina Haşu, directoarea de la Şcoala Guimnazială Lisa.
  •   ,,În anul şcolar 2021 – 2022 la Şcoala Gimnazială de la Sâmbăta de Sus vom avea o clasă pregătitoare cu 18 locuri. Părinţii care vor să-şi înscrie copiii la  şcoala noastră sunt aşteptaţi cu actele necesare pentru înscriere la sediul instituţiei’’ a spus Adina Moldovan, directorea de la Şcoala Gimnazială din Sâmbăta de Sus.
  •   ,,La Şcoala Gimnazială ,,Viorel Cucu Paltin’’ din Arpaşu de Jos pentru anul şcolar 2021- 2022 s-a aprobat o singură clasă pregătitoare cu 15 locuri. Numărul copiilor a scăzut şi nu putem forma două clase, aşa cum făceam în anii trecuţi, când aveam clasă pregătitoare la Arpaşu de Sus şi o clasă la Arpaşu de Jos.  În urma discuţilor cu părinţii, am stabilit să transportăm copiii din Arpaşu de Sus  cu microbuzul şcolar la Şcoala Gimnazială din Arpaşul de Jos’’ a spus Gheorghe Ovidiu Rogozea, directorul de la Şcoala Gimnazială ,,Viorel Cucu Paltin’’ din Arpaşu de Jos.

 Actele necesare pentru înscriere în clasa pregătitoare sunt:

  •  certificat de naştere (copie şi original)
  •  act de identitate părinţi (copie şi original)
  •  adeverinţă de la medicul de familie cu menţiunea apt pentru şcoală

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here