-
Noul plen al Consiliului Judeţean Braşov s-a constituit într-o şedinţă care a avut loc la Aula Universităţii Transilvania, în prezenţa premierului Ludovic Orban
Noul plen al Consiliului Judeţean Braşov s-a constituit miercuri, 21 octombrie 2020, într-o şedinţă care a avut loc la Aula Universităţii Transilvania, în prezenţa premierului Ludovic Orban, a ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a prefectului Cătălin Văsii, a primarului în funcţie al municipiului Braşov, George Scripcaru şi a primarului ales, Allen Coliban. Potrivit secretarului judeţului, din cei 34 de consilieri judeţeni, Tribunalul Braşov a validat pe data de 16 octombrie a.c., 26 de mandate, o parte dintre cei aleşi renunţând înainte de a depune jurământul, ei urmând să fie înlocuiți cu alți colegi de pe listele de partid. Prima ședință a noului Consiliu Județean a fost prezidată de cel mai vârstnic dintre aleșii județului, liberalul Nelu Petre Noaghea, în tandem cu cel mai tânăr dintre aceștia, social-democratul Șerban Cristinel Claudiu. Au depus jurământul cei 26 de consilieri județeni care au fost validați de Tribunalul Brașov şi președintele CJ, Adrian Veștea, aflat la al doilea mandat.
- „Încep cu emoţie acest al doilea mandat în care îmi doresc să trecem la alt nivel şi să devenim un model de dezvoltare sustenabilă. Trebuie să facem aeroportul şi îl vom face, vom finaliza şi drumurile. Mandatul va fi unul transparent şi deschis către braşoveni”, a declarat preşedintele Adrian Veştea.
Orban şi-a luat angajamentul să realizeze drumul expres Braşov-Făgăraş-Sibiu
La eveniment a luat parte premierul Ludovic Orban, care a declarat că are emoţii să revină la Universitatea Transilvania, a cărei absolvent este şi i-a felicitat pe cei care au obţinut un mandat în Consiliul Judeţean. „Prezenţa mea aici este un angajament de susţinere a tuturor proiectelor importante ale Braşovului: asigurarea conectivităţii atât pe rutier cât şi pe feroviar, prin autostrada Comarnic-Braşov, drumul expres Braşov – Făgăraş – Sibiu, care să asigure legătura cu coridorul IV paneuropean şi legătura cu Moldova pe traseul Braşov – Bacău. De asemenea, angajamentul nostru este ca în cei patru ani de guvernare să finalizăm legătura Braşov – Sighişoara şi tronsonul Braşov – Predeal astfel încât să închidem complet coridorul feroviar de transport european care face legătura între Constanţa şi Curtici. În faţa Consiliului Judeţean am anunţat susţinem în continuare unele proiecte pe care deja le-am avansat. Este vorba de spitalul regional, sala polivalentă pentru care am aprobat deja indicatorii tehnico-economici”, a spus premierul Ludovic Orban. Ministrul fondurilor europene, Marcel Boloş, l-a felicitat pe Adrian Veştea pentru mandatul obţinut prin vot direct şi a declarat că acesta este „un model de edil”. „Când spui Veştea spui hărnicie, curaj, devotament, tot ceea ce este nevoie pentru un bun edil, un bun preşedinte al Consiliului Judeţean”, a spus Boloş. Acesta a adăugat că din punctul său de vedere, mandatul care începe acum la nivel de administraţie judeţeană dar şi cel care stă să înceapă la nivel de Parlament „va fi unul cu multiple provocări, ce trebuie pus şi sub egida fondurilor europene”. „Eu v-am îndemnat să aveţi încrederea, să le accesaţi cu curaj pentru că ele sunt alternativa pentru dezvoltarea comunităţilor noastre”, a încheiat ministrul Marcel Boloş.
Cine sunt cei 26 de consilieri judeţeni
Agache Aurel (USR PLUS)
Bălăşescu Marius (PSD)
Bucur Ariana (PSD)
Bucur Codruţ (USR PLUS)
Crăciun Dragos (PNL)
Diaconu Daniel (PNL)
Dobrinoiu Emanuel (USR PLUS)
Gabor Adrian (PNL)
Iatan Adrian (PSD)
Ivan-Nunvailer Silviu (USR PLUS)
Joliff Erwan (USR PLUS)
Leonte Cătălin (PRO România)
Manea Ioan (PSD)
Nan Cătălin (PNL)
Neculoiu Marius (PNL)
Noaghea Nelu Petre (PNL)
Rad Lucian Eugen (USR PLUS)
Şerban Cristinel Claudiu (PSD)
Şerban Todorică Constantin (PNL)
Stoianovici Marius Mihail (USR PLUS)
Suciu Iosif (PSD)
Szenner Zoltan (USR PLUS)
Ţop-Ferghete Carmen Floriana (PNL)
Ungureanu Vasile (PNL)