Platforma betonată de la fostul CAP de la Cincu a primit o nouă destinație. Utilajele și autospecialele de salubrizare ale Primăriei Cincu sunt garate pe această platformă, astfel a fost eliberată parcarea din centrul localității. Decizia aparține Executivului UAT Cincu, care a asigurat și paza permanentă a acestor dotări. Sunt cinci autospeciale de salubritate și un utilaj multifuncțional achiziționat la sfârșitul anului trecut de Primăria Cincu.
- ,,Toate aceste mașini erau parcate în centrul localității Cincu, dar acum sunt sub pază permanentă la fostul CAP de la periferia satului. Sunt în siguranță, paza fiind asigurată de Ultra Security, o firmă specializată în servicii de pază. Nu era o imagine frumoasă în centrul comunei cu toate aceste autospeciale parcate“ a explicat Gheorghe Mirca, primarul comunei Cincu.
Activitatea de salubrizare a comunei este realizată de Serviciul Public Salcin al UAT Cincu. Este printre singurele servicii publice locale din zona Făgărașului axate pe activitatea de salubrizare care dețin licență eliberată de ANRSC. Salcin a obținut licența în 2021, urmând să fie actualizată anul viitor.
Program pentru ridicarea gunoiului
În satele comunei Cincu, deșeurile menajere se ridică în fiecare zi de marți, atât de la populație cât și de la agenții economici care-și desfășoară activitatea pe raza comunei. Deșeurile reciclabile sunt ridicate în fiecare zi de joi. Pentru Unitatea militară ,,Getica“ de la Poligonul Cincu, Serviciul Public Salcin ridică deșeurile în zilele de luni, miercuri și vineri.
- ,,Pentru fiecare gospodărie din Cincu și Toarcla au fost repartizate gratuit pubele pentru fiecare fracție: menajer, plastic, hârtie și sticlă. Mașinile transportă deșeurile colectate la depozitul Fin Eco de la Brașov de 3 ori pe săptămână sau ori de câte ori este nevoie. Deșeurile reciclabile sunt transportate la Făgăraș, la o firmă specializată. Vrem să avem o comună curată, dar să practicăm și valori ale taxei de salubritate care pot fi suportate de cetățeni. În momentul în care se reușește valorificarea deșeurilor reciclabile și vom încasa sume de bani, vom avea o taxă de salubritate și mai mică decât o avem acum“ a explicat primarul Gheorghe Mirca.
Serviciul Public Salcin a reușit din fondurile proprii să se doteze cu autospecialele cu care colectează deșeurile de la abonați și le transportă la depozitul conform Fin Eco. (Lucia BAKI)