Articol preluat Sursa: Argumentul.ro

Văzuți cu sacii în căruță, politicienii români prin Guvernul Românie au blocat toate angajările din domeniul bugetar. Din câte se pare, această conjunctură s-a potrivit ca o mănușă pentru DSVSA Brașov, instituție răspunzătoare cu siguranța alimentară a întregului județ și în același timp, instituție care aparent este stat în stat încă de pe vremea fostului director Enache.

La o simplă privire aruncată peste declarațiile de avere ale funcționarilor publici din cadrul DSVSA Brașov, observăm faptul că nu mai puțin de cinci persoane pensionate cumulează pensia de stat cu salariul de funcționar public.

Cei cinci fantastici sunt:

1. DAMIAN G. FLORENTINA GEORGETA pensionară care conform declarație de avere încasează anual 72.600 lei (6050 lei/lună) și în același timp și un salariu de Consilier superior la DSVSA Brașov, în valoare de 85724 lei (7143 lei/lună).
2. RADU G. GHEORGHE pensionar care încasează anual de la stat o pensie de 11.611 lei și tot de la stat un salariu anual de 86.874 lei (7.239.5 lei/luna) pentru postul de Consilier superior pe care în ocupa în cadrul DSVSA Brașov.
3. ARDELEAN A. MARINELA – Inspector referent superior cu un salariu anual de 56.956 lei (4746 lei/lună), această doamnă are o pensie de 32.000 lei anual.
4. MELINTE C. RICA – Consilier superior și un salariu 85.975 lei (7.164.5 lei/lunar) și o pensie 57.600 lei (4800 lei/lună); la acestă doamnă se pare că a cumula pensia de la stat cu salariul de bugetar este o tradiție de familie, deoarece și soțul domniei sale, Melinte Sorin Constantin pensionar MAI remunerat anual cu 151.200 lei adică 12.600 lei/lunar, este Consilier Superior al Casei De Asigurări De Sănătate, Brașov de unde se mulțumește cu un salariu de doar 62.546 lei anual, adică 5.212 lei/lună.
5. DRAGOS I. MARIA, este cea de-a V-a persoană persoana de la DSVSA Brașov, actualmente consilier superior care cumulează pensia de 35.782 lei (2.981 lei/lună) cu salariul de 74570 lei (6214 lei/lună)

Oare acești oameni care aparent mănâncă cu zece guri, nu se gândesc la faptul că țin blocate posturile tinerilor care au ieșit de pe băncile facultăților?

Dar din câte se pare, la o căutare mai amănunțită, cei 4 angajați ai DSVSA Brașov mai sus menționați, nu sunt singurii pensionari care se bucură atât de pensie cât și de salariul de bugetar. Diferența este că cei care urmează, probabil sunt proaspăt pensionați și având în vedere că ultimele declarații de avere le-au completat până la mijlocul anului 2024, pensiile lor nu apar, ori pur și simplu, au uitat sa le treacă.

Așadar:

1. BERNAT B.D. DUMITRU Consilier superior cu salariu de 85.834 lei (7.152 lei/lună), este pensionar dar pensia nu îi apare în declarația de avere.
2. PUNKOSTI M. MIHALY Consilier superior cu salariu de 81456 lei (6.788 lei/lună) și venituri totale din creșterea animalelor în valoare de 18.700 lei, este pensionar angajat al DSVSA Brașov dar pensia nu apare în declarația de avere.
3. GHERGHEL C. MANUELA Consilier superior cu salariu de 92.700 lei (7.725 lei/lună) este pensionar angajat al DSVSA Brașov dar pensia nu apare în declarația de avere.
4. GHERGHEL I. DINU (soțul doamnei de mai sus) având funcția de consilier superior, a declarat faptul că a încasat 85.492 lei (7.124 lei/lună) având calitatea de medic veterinar morfopatolog, dar pensionar fiind pensia nu îi apare în declarația de avere.
5. REBEDEU I. CARMEN – Consilier superior, în calitate de medic veterinar încasează de la DSVSA 85726 lei (7143 lei/lună) iar în calitate de pensionar pensia nu apare în declarația de avere.
6. ROMAN C. MONICA CARMEN – Consilier superior are un salariu de 92.419 lei (7.701 lei/luna), iar pensia nu apare în declarația de avere.
7. TĂNASE V. MARINELA, acea doamnă Tănase, pensionară a cărei pensie nu este trecută în declarația de avere, Consilier superior DSVSA Brașov remunerat cu un salariu anual de 85.774 lei (7.147 lei/lună).

La toate aceste salarii se adaugă, fiecărui personaj, vouchere anuale de vacanță în valoare de 1.450 lei.

Iar asta nu este tot. Pe surse, redacția argumentul a aflat faptul că neregulile legate de o parte dintre mai sus menționații se pare că sunt la ordinea zilei.

Spre exemplu, familia Gheorghe, în care doctorului Gherghel Dinu i s-a prelungit angajarea și după pensionare la fel ca și soției și care „chipurile” a prezentat o adeverință de spor de periculozitate în procent de 100% – în condițiile în care oficial nu s-a eliberat un asemenea act, cei doi ocupă în continuare funcțiile publice de consilieri superiori.

Dr. Gheorghel Dinu a fost în concedii prelungite din 20 martie, pe care le-a întrerupt cu concedii medicale până în luna octombrie a anului 2024, anunțând de fiecare dată alte afecțiuni care se țineau scai. Cum dispărea o boală, miraculos apărea o alta, care continua un nou concediu medical, iar momentan, pe criteriu de incompatibilitate, a fost scos de pe buletinul de analiză unde figura ca subaltern al soției sale.

În acest caz, deși nu vom primi niciun răspuns, noi doar întrebam:

Cum își justifică salariul, care este obiectul muncii?
Dar mai cu seamă, se impune menținerea acestui domn care se ocupă cu împinsul aerului prin instituție pe o funcție publică pe care normal era să vină un tânăr cu potențial profesional?
Unde este criteriul eficientizării în muncă în raport cu remunerația pe care statul îi plătește persoanei în cauză?

Un alt privilegiat al sistemului, cu venituri nesimțite este și dr. Bernard Dumitru care având dublă cetățenie, anual pleacă regulat în Canada, din luna mai până în luna august. În toată această perioadă, lucrează acolo dar și păstrează și aici atât pensia cât și salariul. Cu alte cuvinte, trei luni în fiecare an, beneficiază de întreruperi.

Oare cum este posibil așa ceva?

Dr. Dragoș Maria, inginer, consilier superior care cumulează pensia cu salariul, desfășoară totodată activități de promovare și comercializare a produselor SPA, aromaterapie etc. nu numai în exterior dar și în interiorul instituției ( link VIDEO AICI ) unde periodic își amplasează o „tarabă” cu produse chiar la locul de muncă. Nu știm dacă activitatea doamnei este clandestină sau este acoperita de vreo personalitate juridică, în condițiile în care ocupă și funcția de consilier superior dar și de pensionar, mulgând astfel la două mâini banul public din bugetul statului.

Este foarte ciudat cum actuala conducere, efectiv ,,doarme în bocanci” fără a lua nicio măsură. Se impune oare menținerea într-un post călduț al doamnei Dragoș, căreia i s-a creeat un compartiment de micotoxicologie, unde activează singura, fiind în același timp coordonator compartiment, analist și responsabil de profil diagnostic, cu supra normă în comercializarea și promovarea produselor SPA și aromoterapiei?

Inginera Melinte Rica, a fost transferată prin „influența” soțului, fost comisar de politie actual consilier al C.A.S. Brașov, de la combinatul de celuloza și hârtie Zărnești la DSVSA serviciul control oficial, încă de pe vremea directorului Dr. Enache Dorin Valter.

Cu alte cuvinte, toate aceste persoane, spoliază bugetul statului prin acordarea de venituri nesimțite.

Situația persistă de pe vremea fostului director Enache D.V., continuată prin păstorirea directoarei Irina Holerga și oblânduită în prezent de umbrela actualului director Puiu Constantin Viorel.

Pe final, am mai punctata și faptul că acești pensionari de lux au fost trecuți retroactiv din luna iulie 2024, ei desfășurându-și de fapt activitatea în biroul Irinei Holerga, iar în acte toți figurează la Centrul Sanitar Veterinar din Piața Star.

Concluzionând, se pare ca putem spune că s-a ajuns la blocarea intrării în sistem de specialiști cu potențial, tineri și dornici de muncă, în dauna menținerii pe posturi publice a acestor chiulangii cu venituri de nababi pentru a i se menține postul de șef inspecție și control doamnei Irina Holerga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here