Fostul primar al Ploieștiului, Andrei Volosevici, și-a petrecut ultima zi de mandat în fața procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.  Fostul primar Volosevici a fost audiat timp ce mai multe ore de procurori, într-un dosar în care se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, trafic de influenţă, santaj, uzurparea funcţiei, ultraj, purtare abuzivă. Edilul Andrei Volosevici a avu ca și consilier pe probleme de sănătate,  din ianuarie 2021 până în februarie 2024,  în persoana Marianei Câju, cea care ,,dictează“ în administrația publică de la Făgăraș și în spitalul din municipiu, de când UAT Făgăraș  este condusă de acest primar.   Potrivit unui comunicat oficial al procurorilor, fostul primar al Ploieștiului,Andrei Volosevici, este acuzat de procurori, într-un comunicat oficial, că, în perioada aprilie-septembrie 2021 a adresat înjurii şi ameninţări, în mod repetat, preşedintelui Consiliului de Administraţie al SC HALE şi PIEŢE S.A. din acea perioadă, Simona Băicoianu, pentru ca acesta să rezilieze/încheie contracte de închiriere a unor spaţii comerciale cu încălcarea dispoziţiilor legale.

  • În perioada aprilie-septembrie 2021, în calitate de primar al Municipiului Ploiești (n.r. Andrei Volosevici), fără a avea atribuții în activitatea unei societăți din subordinea Consiliului Local (n.r. Hale și Piețe SA Ploiești), a intervenit în mod repetat, inclusiv prin folosirea de expresii jignitoare și amenințări pe lângă funcționari ai acestei societăți pentru rezilierea unor contracte de închiriere cu o anumită societate comercială. După ce administratorul acestei societăți comerciale a remis o sumă de bani unui jurnalist, primarul a intervenit din nou și prin folosirea acelorași mijloace pe lângă aceiași funcționari publici pentru încheierea unor noi contracte de închiriere cu această societate comercială, deși acest lucru nu era permis” a transmis Florentina Ilioiu, Purtătorul de cuvant al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiesti.

De asemenea, mai susțin procurorii, în perioada mai-octombrie 2021, suspectul Cătălin Stavri,  în calitate de jurnalist la publicașia on-line locală, Ziarul Incomod, ”fiind cunoscut ca o persoană apropiată de primarul Municipiului Ploieşti, a pretins şi primit o importantă sumă de bani pentru a interveni pe lângă acesta, pentru a facilita încheierea unui contract de închiriere a unor spaţii comerciale”.  În aceeaşi perioadă, suspectul Cătălin Stavri a pretins şi primit importante sume de bani de la reprezentantul unei societăţi comerciale pentru a interveni pe lângă conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova, în vederea încheierii în condiţii avantajoase a unui contract de preluare şi prelucrare a apelor uzate rezultate din procesul de fabricaţie la SC. MASPECS SRL. (Sursa: Observatorul Prahovean)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here