FOTO G4Food

Cea de-a treia ediţie a Paradei Dovlecilor de la Râşnov va avea loc sâmbătă, cu prilejul evenimentului publicul fiind invitat şi la un Târg de Toamnă cu produse locale din Ţara Bârsei, transmite Agerpres.

“În trecut, erau vestite târgurile organizate la Sumedru, unde oameni gospodari şi meşteri iscusiţi se adunau la troc şi la vânzare, se lăsa cu poveşti şi cu focul lui Sumedru în jurul căruia tineri şi bătrâni stăteau de sărbătoare. Acest motiv al focului lui Sumedru va fi marcat anul acesta în mod simbolic printr-o Paradă a dovlecilor, un eveniment iniţiat în urmă cu 3 ani de familia Calara în propria gospodărie, împreună cu vecinii şi prietenii. Loredana şi Ionuţ aduc Parada Dovlecilor din curtea lor tocmai în Piaţa Unirii din Râşnov la cea de-a treia ediţie şi vă încurajează să daţi frâu liber imaginaţiei, să creaţi dovleci artistici, nu fioroşi, dovleci ce vă pot folosi drept felinar în serile lungi de toamnă”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

În cadrul târgului, va avea loc prezentarea în premieră a broşurii “Făurit la Râşnov”, o iniţiativă ce prezintă poveştile a 15 meşteşugari, artişti şi producători din Râşnov.

“Vă invităm la Târgul de toamnă din Piaţa Unirii la Râşnov, pe 26 octombrie, unde producători şi creatori locali din Ţara Bârsei vă aşteaptă cu drag să îi cunoaşteţi. Pe înserate călătorim în timp pe acordurile muzicii medievale ale trupei Truverii, iar după concert aprindem felinarele din dovleci şi pornim parada”, se mai arată în comunicatul citat. Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here