Un bărbat din Zărnești și-a bătut șeful cu bestialitate pentru că nu i-a acordat o zi liberă. Victima agresorului în vârstă de 65 de ani a decedat după câteva zile. Bărbatul de 47 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. 

  • „La data de 4 octombrie a.c., Poliția Orașului Zărnești a fost sesizată cu privire la faptul că, într-un imobil din orașul Zărnești, un bărbat a fost găsit în stare de inconștiență.
    În urma sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au identificat un bărbat, de 65 de ani, față de care cadrele abilitate au declarat decesul. Cercetările au fost preluate de polițiștii din cadrul Serviciul de Investigații Criminale Brașov, care, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brasov, au efectuat  verificări și cercetări în cauza , fiind identificat un bărbat, de 47 de ani, bănuit că, în urma unui conflict, ar fi agresat victima, aplicandu-i mai multe lovituri, folosindu-se de un obiect contondent, care ar fi condus la decesul bărbatului. Astfel, la data de 11 octombrie a.c., cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, polițiștii au efectuat trei percheziții domiciliare în orașul Zărnești, la domiciliu și alte imobile folosite de bărbatul suspectat, ocazie cu care au fost ridicate mai multe mijloace de probă. La finalul activităților, după administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut și introdus în cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Brașov, pentru o perioadă de 24 de ore”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, agent șef principal Daniel Zontea.

Raportul medico-legal a relevat atât urmările imediate și specifice unei agresiuni, cât și problemele medicale ale victimei (ar fi suferit de un anevrism) și s-a stabilit că decesul s-a produs din cauza unei leziuni fine pe aortă care nu a fost relevată de CT și că între agresiune și deces există un raport de cauzalitate. Noile date au fost prezentate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov.

  • „Victima și agresorul erau colegi de serviciu, victima fiind șeful de tură al agresorului, care este paznic la o firmă din Râșnov. Se pare că în 28 septembrie, pe la ora 17, agresorul ar fi mers la domiciliul victimei pentru a-i cere să facă un schimb de tură sau o zi liberă, iar victima ar fi refuzat. Atunci agresorul l-ar fi lovit cu pumnii și picioarele și posibil și cu o bâtă, in zona abdomen, coaste, torace. Victima a sesizat agresiunea la Poliția Zărnești abia în data de 30 septembrie, când a mers și la Spitalul Județean să obțină un certificat medico-legal, împrejurare în care ar fi fost supus și unui CT cu substanță de contrast, dar nu s-ar fi observat leziuni interne. Ulterior victima a mers la domiciliu și în noaptea de 3/4 octombrie i s-ar fi făcut rău, iar soția lui ar fi chemat salvarea. Victima a decedat la spital în 4 octombrie, joi”, a informat prim-procurorul PTBv, Adrian Radu.

Cercetările au fost efectuate în acea fază pentru infracțiunea de ucidere din culpă, dar în urma raportului medico-legal – care a relevat atât urmările imediate și specifice unei agresiuni, cât și problemele medicale ale victimei (ar fi suferit de un anevrism), s-a stabilit că decesul s-a produs din cauza unei leziuni fine pe aortă care nu a fost relevată de CT și că între agresiune și deces există un raport de cauzalitate.

  •  „Încadrarea a fost schimbată în lovituri cauzatoare de moarte și (…) presupusul agresor a fost reținut și ulterior arestat”, a explicat prim-procurorul.

Cazul  este similar cu al fostului primar din Jibert, Iancu Boeriu, care a decedat la câteva zile după ce a fost bătut. Intervențiile medicilor n-au descoperit nici în cazul edilului de la Jibert probleme grave care i-ar fi pus viața în pericol. Dar Iancu Boeriu a decedat.  Dosarul nu este finalizat nici la această oră, deși faptele s-au petrecut în urmă cu peste doi ani, în martie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here