Cântăreaţa Taylor Swift a fost desemnată de revista Forbes drept cea mai bogată muziciană de sex feminin din lume, capitol la care a surclasat-o pe Rihanna, relatează Billboard și News.ro.

Potrivit ultimelor estimări ale Forbes Taylor Swift a strâns o avere ce se ridică la 1,6 miliarde de dolari, în timp ce a lui Rihanna este de 1,4 miliarde. Cele două ocupă poziția a doua și a treia în clasamentul celor mai bogați cântăreți din lume.

Primul loc îi aparține rapperului american Jay-Z, cu o avere estimată la aproximativ 2,5 miliarde de dolari. Sean „Diddy” Combs, rapperul aflat în centrul unui scandal uriaș privind violuri și agresiuni sexuale, este pe locul 8 în clasament, cu o avere de peste 700 de milioane de dolari.

În ceea ce o privește pe Taylor Swift, Forbes a scris în luna aprilie a acestui an că ea a devenit miliardară grație succesului uriaș de care s-a bucurat turneul ei internațional The Eras Tour.

Turneul lui Taylor Swift are încasări de peste un miliard de dolari

Întregul turneu al lui Taylor Swift, care urmează să se încheie în decembrie 2024, după 152 de concerte, a generat venituri de aproape 1,5 miliarde de dolari.

The Eras Tour a depășit încă de anul trecut pragul de un miliard de dolari în ceea ce privește vânzările de bilete, o premieră absolută.

Swift l-a depășit astfel pe Elton John, al cărui turneu de adio, Farewell Yellow Brick Road, a avut încasări de 939 de milioane de dolari, cu de cinci ori mai multe concerte decât The Eras Tour.

Filmul-documentar despre turneul lui Swift, difuzat în cinematografele din întreaga lume, a fost, de asemenea, un succes uriaş. În primul său weekend de lansare în SUA, a avut încasări de 92,8 milioane de dolari, potrivit Forbes.

Desemnată personalitatea anului 2023 de revista Time, Swift este unul dintre puținii artiști ai căror concerte pot avea un impact economic semnificativ asupra unei regiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here