De ce corpul de control al Primului ministru nu s-a abătut și pe la Primăria Făgăraș? Nicidecum pentru că aici toate activitățile ar fi coordonate cu respectarea legislației ci pentru că Șeful acestei instituții a avut afaceri și la UAT Făgăraș. Despre Tănăsoiu I. Daniel Dragoș, pentru că despre el este vorba, a scris argumentul.ro.

,,Din CV-ul domnului Tănăsoiu I. Daniel Dragoș, membru PNL București, fost Secretar General al Autorității Naționale de Reglementare a Energiei (ANRE) şi la Ministerul Transporturilor, aflăm că din Ianuarie 2020, domnia sa este angajat prin S.G.G. la  Guvernul României, având funcția de Secretar de Stat, fiind Șeful Corpului de Control al Primului-ministru pentru probleme ce țin de coordonarea activităților de control administrativ ale Guvernului asupra autorităților administrației publice, instituțiilor publice din subordinea Guvernului/ministerelor, asupra regiilor, societăților naționale și companiilor de stat. De la 01.01.2024 a fost numit director la direcția de control a ANRE. Soția acestuia, doamna Tănăsoiu Sorina Mihaela  este șef birou Otopeni la Compania Națională Aeroporturi București S.A., societate a cărei asociați sunt Statul Român prin Ministerul Transporturilor cu 80% și Fondul Proprietatea SA cu 20%“ titrază argumentul.ro.

Cum a ajuns la Primăria Făgăraș?

Nici nu și-a preluat bine mandatul de primar independent (SIC!) Gheorghe Sucaciu că s-a dat frâu liber achizițiilor de servicii de consultanță pe bani publici. Așa a apărut  SC Great People Inside  SRL (CUI: 15500284) la Făgăraș.  Conform argumentul.ro, SC Great People Inside  SRL este o societate din Brașov, înființată în anul 2003, care se ocupă cu activități de consultanță pentru afaceri și management și este administrată de către DORU DIMA, acționar majoritar cu 95% și care cu excepția anului 2023, în decursul existenței sale a avut constant o cifră de afaceri care s-a învârtit în jurul a 3-4 milioane lei.

,,Cum a ajuns acest individ ca în decursul existenței acestei societăți să ruleze constant aceleași sume de bani? Foarte simplu! S-a apucat de cea mai bănoasă meserie. Ne referim la faptul că lingușitorul „moderator TV” s-a apucat să facă afaceri cu statul. Dar nu cu orice instituții ale statului, ci în special cu cele în care soții Tănăsoiu au influență.
De exemplu, în luna august 2023, prin DA33796645, firma lui Dima încasa de la ADMINISTRAȚIA ROMÂNĂ A SERVICIILOR DE TRAFIC AERIAN suma de 269.900lei pentru servicii de consultanță în gestionarea resurselor umane. Interesante servicii pentru 53.000 de Euro din banii statului, nu credeți? Prin DA26298336, aceeași firmă a domnului Dima, încasa de la ROMATSA 121.000 lei pentru servicii de realizare de studii și 132.000 lei pentru servicii de consultanță în gestionarea resurselor umane.  Când vine vorba despre entitățile statului aflate în subordinea domnului Tănăsoiu, generozitatea este și mai mare, iar primării precum cea a Comunei Sușeni, Primăria Tîrgu-Mureș, Făgăraș, Brașov, AMB Brașov, C.J. Harghita, Consiliul Concurenței și diverse universități din țară, probabil au scăpat de controalele șefului Corpului de Control al Primului-ministru, cotizând la aceeași societate colaboratoare din subordinea domnului Doru Dima. Întrucât nu s-a putut obține un punct de vedere din partea acestui „campion” îl ale managementului, noi nu putem decât să ne punem întrebarea: Oare aceste contracte s-au datorat faptului că fiul familiei Tănăsoiu, domnișorul VLAD TĂNĂSOIU, era/este angajat al SC Great People Inside SRL?“ titrează argumentul.ro

Contract de 45.000 lei dintr-un condei

Primăria Făgăraș a încredințat firmei mai sus meționată la data de 20 iulie 2027 ,,Servicii de consultanță  în vederea susținerii managementului performanței funcționarilor publici (DA12825320). Conform descrierii de pe platform SICAP ,,introducerea în sistemul public local a unui serviciu online de evaluare profesională și psihoaptitudinală a funcționarilor publicii. Servicii de consultanță resurse umane  în vederea evaluării funcționarilor publici și a personalului contractual al Primăriei Făgăraș pe o perioadă de 6 luni“. Dintr-un condei au zburat din contul primăriei suma de  45.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here