O investiție așteptată de sătenii din Rucăr și de cei din Feldioara  este  reţeaua de gaz metan.  S-a vorbit de mai mulți ani despre acest proiect, dar Primăria Viștea a găsit soluția cea mai eficientă în 2021, așa cum declara primarul Florin Ioani.  La acea vreme   valoarea proiectului pentru satul Rucăr era estimată la 500.000 euro.

  • ,,Un proiect aprobat în bugetul local este cel de proiectare şi execuţie reţea de gaz metan pentru satul Rucăr. Suntem cu soluţia aprobată. Iniţial s-a agreat ideea ca reţeaua să fie legată de Oleţ, dar ulterior  am schimbat  soluţia, apreciind că o variantă  mult mai eficientă este să ne legăm de conducta de la Feldioara, mai ales că între  Noul Român şi Feldioara  trece  magistrala de gaz a combinatului din Victoria. Rucărul fiind tot pe partea dreaptă a Oltului, soluţia este mult mai bună, evităm subtraversarea DN1, a liniei ferate şi trecerea Oltului.  Valoarea proiectului este  de 500.000 euro, bani prevăzuţi în bugetul local“ declara primarul Florin Ioani în august 2021.  

Și Primăria Ucea a realizat un proiect pentru satul Feldioara, finanțarea sperând să fie asigurată prin programul ,,Anghel Saligny“. Proiectul de construire a rețelei de gaz metan   a suferit însă modificări majore. Acum, este un proiect comun al primăriilor Viștea și Ucea pentru realizarea rețelei de gaz metan în satele Rucăr și Feldioara.

  • ,,A fost realizat studiul de fezabilitate și au fost obținute avizele prevăzute în certificatul de urbanism. Așteptăm eliberarea autorizației de construire de la Consiliul Județean Brașov. Cu această documentație vom semna contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării condus de ministrul Adrian Veștea. Este un proiect în valoare de trei milioane de euro și sperăm să semnăm contractul în această perioadă.  Apoi urmează organizarea licitației pentru desemnarea constructorului. Cel mai sigur anul viitor, în primăvară,  vor începe lucrările“ a spus Florin Ioani, primarul comunei Viștea.
  •  ,,Este un proiect comun cu Primăria Viștea pentru introducerea gazului metan în Feldioara și Rucăr. Inițial Primăria Ucea a întocmit studiul de fezabilitate pentru Feldioara și am depus proiectul pe ,,Anghel Saligny“, dar ulterior s-a găsit această soluție mai bună și am unit proiectele. Primarul comunei Viștea este lider de proiect. Suntem în linie dreaptă în privința documentațiilor și avizelor, iar în aceste zile așteptăm să fie emisă autorizația de construire. Sperăm ca undeva anul viitor să avem gaz metan la Feldioara“ a declarat primarul comunei Ucea, Adrian Grovu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here