FOTO: Fanatik

Cei doi polițiști înscenau accidente pentru a obține bani de la firmele de asigurare. Mai mult de doi ani au comis aceste înșelăciuni, fiind ajutați de mai mulți suspecți. Potrivit cercetărilor, în activitatea infracțională ar fi fost implicate mai multe persoane, cinci dintre acestea având calitatea de suspecți. Vorbim despre cei doi polițiști din Argeș, un inspector de daune care lucra cu firmele de asigurare și încă doi indivizi,

Cei cinci sunt acuzați de „infracţiuni privind constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune, complicitate la înşelăciune, fals intelectual, complicitate la fals intelectual şi fals în înscrisuri sub semnătură privată”. Trei dintre ei au calitatea de inculpați.

„La data de 11.09.2024, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au pus în executare un număr de 2 mandate de aducere şi 3 citaţii faţă de 5 suspecţi, dintre care un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş”, a transmis DGA Argeș.

Ei sunt vizați de „comiterea unor infracţiuni privind constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune, complicitate la înşelăciune, fals intelectual, complicitate la fals intelectual şi fals în înscrisuri sub semnătură privată faţă de 20 de persoane, dintre care 3 având calitatea de inculpaţi (dintre care un agent de poliţie) şi 17 suspecţi (dintre care un agent de poliţie”, a adăugat DGA.

Cum procedau cei cinci suspecți

Activitatea suspecților a început în 2022. Oamenii legii susțin că cei cinci înscenau accidente rutiere, iar ulterior obțineau despăgubiri de la companiile de asigurare. Prejudiciul estimat se ridică la peste 100.000 lei.

Încă din luna iunie a acestui an s-au desfășurat percheziții domiciliare în acest dosar, dar și percheziții auto și informatice. La momentul respectiv au fost ridicate mai multe bunuri, înscrisuri și au fost făcute audieri.

Miercuri, 11 septembrie, cele cinci persoane suspecte au fost audiate și citate la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș şi la sediul DGA. Unul dintre polițiști a fost reținut pentru 24 de ore.

De asemenea, procurorii au dispus extinderea urmăririi penale pentru alte acte materiale. Cercetările continuă în acest caz, urmând să se stabilească ce alte măsuri vor fi luate împotriva suspecților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here