FOTO: Adevărul

O crimă oribilă șochează Europa. O finalistă de la Miss Elveția 2008 a fost sugrumată și dezmembrată cu un fierăstrău și foarfece de grădină înainte de a fi băgată într-un blender de către soțul ei.

Potrivit dailymail, cadavrul modelului Kristina Joksimovic, în vârstă de 38 de ani, a fost găsit în Binningen, lângă Basel, în Elveția, în luna februarie a acestui an.  Soțul ei, Thomas, în vârstă de 41 de ani, le-a spus inițial anchetatorilor că a găsit-o moartă și i-a dezmembrat cadavrul în spălătorie, deoarece s-a panicat. Peste o lună, la reconstituirea faptelor, el a recunoscut că și-a ucis soția, dar a susținut că a fost în legitimă apărare după ce ea l-a atacat cu un cuțit.

Anchetatorii au stabilit că Kristina a fost strangulată înainte de a muri. De asemenea, un raport medico-legal contrazice apărarea bărbatului că a comis fapta pentru că fusese atacat.

Autopsia a concluzionat că trupul a fost apoi dezmembrat în spălătorie cu un fierăstrău, un cuțit și o foarfecă de grădină.

Părțile corpului au fost apoi mărunțite cu un blender manual, „pasate” și dizolvate într-o soluție chimică, a relatat publicația locală Blick.

O anchetă în curs a concluzionat că există „indicii concrete de boală mintală” la baza cazului. De asemenea, un raport medico-legal „contrazice descrierea sa de autoapărare”, potrivit postului elvețian FM1 Today.

Thomas a avut un recurs pentru eliberare din arest, respins miercuri de Tribunalul Federal din Lausanne, după ce a recunoscut că și-a ucis soția. El ceruse  Tribunalului Federal din Lausanne să fie eliberat din arest, dar instanța i-a respins recursul.

Prietenii cuplului au fost șocați la aflarea veștii. Unul dintre ei a declarat pentru Blick la aflarea veștii: „Pentru mine, păreau familia perfectă”.

Un altul a declarat însă că relația lor era „în impas de luni de zile” și că poliția ar fi fost chemată de mai multe ori fiind sesizate fapte de violență fizică.

Cuplul, care s-a căsătorit în 2017, avea doi copii.

Potrivit publicației locale 20 Minuten, Kristina Joksimovic a câștigat concursul Miss Elveția de Nord-Vest în 2003 și a continuat să fie finalistă la concursul Miss Elveția 2008. Ulterior a înființat o agenție de coaching și consultanță pentru modele aspirante, în timp ce lucra cu normă întreagă în domeniul recrutării IT.

Cuplul, care s-a căsătorit în 2017, locuia într-o „casă semidecomandată, spațioasă”, cu vedere panoramică, într-o zonă bogată din Basel. Cu doar patru săptămâni înainte de a fi ucisă, Kristina postase pe contul său de Instagram fotografii cu o „escapadă de cuplu”, în care se vedea peisajul înzăpezit de la fereastra unui hotel de lux de deasupra lacului Lucerna.

Anchetatorii au declarat că Thomas, un om de afaceri, a arătat un „nivel vizibil ridicat de energie criminală” în evaluarea lor.

Ei au citat o „lipsă de empatie și sânge rece după ce și-a ucis soția”, precum și eforturile sale de a acoperi moartea acesteia, adăugând că inculpatul avea „trăsături sadico-sociopate”.

Cristina și soțul ei FOTO: Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here