Asociația Institutul Educațional pentru Politici Sociale Margareta, alături de partenerii săi, Fundația Europeană pentru Consultanță, Implementare și Dezvoltare si Fundația PROGPERS organizează în data de 6 septembrie 2024, în Comuna Sâmbăta de Sus, localitatea Sâmbăta de Sus, jud. Brasov, cel de al patrulea seminar de informare organizat în cadrul proiectului “Antreprenoriat social rural sustenabil în Regiunea Centru”,co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027.

 Obiectivul general al proiectului constă în sprijinirea dezvoltării antreprenoriatului social rural în Regiunea Centru, prin înființarea, dezvoltarea, susținerea și monitorizarea a     34 de întreprinderi sociale rurale (inclusiv întreprinderi sociale de inserție), care vor contribui la crearea de minim 136 noi locuri de muncă, în vederea integrării pe piața forței de muncă a persoanelor din grupurile vulnerabile și în vederea combaterii sărăciei, precum și pentru dezvoltarea economiei sociale locale și regionale.

Evenimentul va avea loc vineri, 06 septembrie 2024, începând cu orele 18.00, la Căminul Cultural,nr. 323 din localitatea Sâmbăta de Sus-Comuna Sambata de Sus, judetul Brasov. Acțiunea va urmări informarea publicului cu privire la activitățile proiectului si oportunitățile de finanțare ce vor fi oferite persoanelor interesate de inițierea de afaceri in mediul rural in domeniul economiei sociale in regiunea Centru.

Proiectul oferă un program de formare antreprenorială GRATUIT pentru 132 de persoane din mediul rural si sprijin financiar – granturi de pana la 100.000 euro, acelora care doresc să pună în practică idei de afaceri care să contribuie la dezvoltarea culturii antreprenoriale în comunitățile locale din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Totodată, aceștia vor participa și la workshop-uri pentru dezvoltarea de competențe organizaționale, de comunicare, economie circulară, digitalizareși marketing social.

Prin derularea proiectului se urmărește dezvoltarea de noi afaceri locale cu impact în regiune și crearea unui ecosistem sustenabil care să contribuie la evoluția antreprenoriatului social în regiunea Centru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here