O investiție a Primăriei Voila destinată localității Dridif a atras nemulțumirile sătenilor. Este vorba despre proiectul ,,Modernizare drumuri, podețe, rigole și trotuare în satele Dridif și Voivodeni“ în valoare de 10 milioane de lei finanțat prin programul național ,,Anghel Saligny“. Zilele trecute, pe mai multe străzi din satul Dridif s-a deschis șantierul pentru asfaltare, o investiție așteptată de mai mulți ani de săteni.   O adevărată desfășurare de forțe pe ulițele satului, utilajele și muncitorii firmei de construcții. Pe strada Bisericii însă locatarii s-au declarat nemulțumiți de lățimea stratului de asfalt, susținând că este doar ,,o limbă de asfalt“ deși strada lor este mai lată.

  • ,,Strada noastră este mult mai lată de 3 metri atât cât s-a turnat asfaltul. Nu înțelegem de ce s-a luat această dimensiune. Pe alte străzi s-a putut și pe la noi, nu“ au spus sătenii.

Primarul comunei Voila, Gheorghe Osalciuc, spune că   știe de nemulțumirile sătenilor, dar s-a respectat proiectul tehnic al investiției, lățimea benzii de asfalt prevăzută fiind de 3 metri.

  • ,,Se vor face  și rigole îngropate pe fiecare parte a străzii a câte 75 cm/fiecare parte. Am luat legătura cu proiectantul, care va veni la Dridif luni, 9 septembrie a.c.,  pentru a face o reevaluare a situației. Acolo unde permite terenul este posibil ca banda de asfalt să fie lățită. Dar  pe această stradă, așa cum spune proiectantul, atât a permis terenul, sunt și stâlpii de curent. Vom vedea la fața locului împreună cu proiectantul“ a explicat  primarul Gheorghe Osalciuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here