Cristina Irimia, profesoara ucisă în atacul armat de la liceul din Georgia, SUA, este din Sibiu. A fost membră la Ansamblul Dumbrava Sibiului, sub tutela Casei de Cultură a Municipiului Sibiu. În 1996 a ajuns în Statele Unite alături de ansamblul de dansuri populare, care îl avea drept director și coregraf pe sibianul Ion Oltean. Sibianca de 53 de ani s-a stabilit în SUA unde a întemeiat o familie alături de un sibian. Cristina a lucrat ca profesoară înainte de a pleca în SUA, după care a continuat să profeseze în America, drept profesoară de matematică.

  • A fost o fire foarte sociabilă. Era glumeață, nu am ce să îi reproșez. A fost una dintre cele mai bune dansatoare din cadrul ansamblului și era foarte muncitoare. De asemenea, era foarte prietenoasă, plină de viată,  și mai ales săritoare. Ajuta pe oricine”, a declarat un fost membru al Ansamblului Dumbrava Sibiului, citat de oradesibiu.ro.

Patru morți si 30 de răniți

Un nou atac armat a avut loc  miercuri dimineață într-un liceu din Georgia, Statele Unite.   Atacatorul care a deschis focul în interiorul Liceului Apalachee este un băiat în vârstă de 14 ani. Patru persoane au murit, doi profesori și doi elevi. Alte 30 de persoane au fost rănite în atac.

Incidentul de la Liceul Apalachee din Winder, un oraş cu mai puţin de 20.000 de locuitori situat la aproximativ 80 de kilometri nord-est de Atlanta, este al 45-lea înregistrat în acest an la un centru educaţional din Statele Unite, potrivit numărătorii efectuate de postul de televiziune CNN din 2008 şi până în prezent, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here