Unitățile de învățământ preuniversitar din Brașov, verificate de autorități înainte de începerea noului an școlar. Potrivit Ministerului Educației, anul școlar 2024-2025 începe luni, 9 septembrie 2024, și se încheie vineri, 20 iunie 2025.

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a convocat miercuri ședința Comisiei mixte de implementare și adaptare la nivelul județului Brașov a Planului Național Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ.

Au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Brașov, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Grupării de Jandarmi Mobile Brașov, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, Direcției de Sănătate Publică Brașov, Centrului Regional Brașov al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Brașov, precum și ai primăriilor Brașov, Făgăraș și Săcele.

Ordinea ea de zi a întâlnirii de lucru a cuprins:
– Organizarea activității comisiilor mixte de verificare a unităților de învățământ preuniversitar în vederea deschiderii în bune condiții a anului școlar 2024/2025.
– Actualizarea Planului Teritorial Comun de Acțiune la nivelul județului Brașov pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar pentru anul 2024/2025.

  • Am constituit două comisii mixte de verificare a unităților de învățământ preuniversitar. După ce, la începutul anului școlar trecut, au fost verificate unitățile particulare din județ, acum am decis să controlăm școlile care dispun de cămine pentru cazarea elevilor, acestea fiind în număr de 13. Suplimentar, la întâlnirea de lucru am analizat și evoluția cazurilor de elevi cu probleme de comportament monitorizate în cursul anului școlar trecut”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here