• Având în vedere ordonanța de reținere pentru 24 de ore a Parchetului de la lângă Judecătoria Sibiu emisă împotriva polițistului cercetat pentru lovire și alte violențe si distrugere, la data de 3 septembrie, începând cu ora 21:00, prin Dispoziția șefului IPJ Sibiu, s-a dispus suspendarea din funcție a polițistului, perioada în care acesta nu beneficiază de niciun drept dintre cele prevăzute de Legea 360/2002. Totodată, polițistului i se retrag lucrările, armamentul și echipamentele care i-au fost repartizate”, a informat Poliția Sibiu.

Măsura vine după ce conducerea Poliţiei Române le ceruse polițiștilor sibieni „să ia toate măsurile legale”, indiferent de calitatea persoanei implicate. De asemenea, Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu a anunțat că desfășoară cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe.

Filmul incidentului

În data de  1septembrie 2024, ora 19:30, polițistul,   în vârstă de 39 de ani, agent de poliție în cadrul IPJ Sibiu – Serviciul Operațiuni Speciale, a condus autoutilitara tip platformă Iveco în sensul giratoriu al străzilor Șelimbărului, Sibiului și Cindrelului din orașul Cisnădie și a intrat într-un conflict cu persoana vătămată, conducătorul autoturismului marca Opel. Acesta a coborât din autoutilitară și s-a îndreptat spre autoturismul persoanei vătămate, lovindu-l cu piciorul drept în zona capului, prin geamul deschis al portierei. Ulterior, a continuat să lovească persoana  cu pumnii în zona feței. Victima polițistului  a încercat să deschidă portiera autoturismului, dar acesta s-a împins în portieră cu genunchiul ceea ce a condus la distrugerea portierei. Procurorul a dispus, în data de 03.09.2024, măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 de ore.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here