Drept la replică

,,Am luat act de cerința domnului Motrescu de a-mi înainta demisia din ADI ISO Mediu, invocând un motiv superficial, comunicat într-un mod la fel de superficial, prin intermediul rețelelor sociale. Proiectul la care face referire își urmează cursul firesc pentru a fi finanțat și implementat, iar informațiile prezentate de domnul Motrescu sunt eronate și menite să inducă în eroare cetățenii.

În realitate, lucrurile stau astfel: terenul în discuție a fost atribuit prin hotărâre de Consiliu Local, hotărâre pe care însuși domnul Motrescu a votat-o. Mai mult decât atât, Primăria nu deține în patrimoniu terenuri care s-ar putea preta pentru această investiție. Am prioritizat alocarea terenului din zona Primăverii pentru construcția creșei și grădiniței, proiect care se află pe lista sinteză a MDLP și care își așteaptă finanțarea. Acest proiect nu este pierdut, însă pașii următori îi revin domniei sale, ca viitor primar.

Pentru o informare corectă a cetățenilor, și nu pentru a crea senzaționalul cu care ne-a obișnuit domnul Motrescu, voi detalia pașii pe care i-am urmat până în prezent. În luna decembrie, au fost finalizate Studiul de Fezabilitate (SF) și Proiectul Tehnic (PT) pentru Centrul de Aport Voluntar Râșnov. Am fost informați de către proiectant că avizul de la Transgaz nu poate fi obținut deoarece două magistrale de gaz traversează amplasamentul. Am analizat posibilitatea de a schimba amplasamentul, dar toate soluțiile alternative s-au dovedit necorespunzătoare. Astfel, s-a decis continuarea lucrărilor pe același amplasament, cu ajustarea proiectului tehnic prin includerea a două lucrări suplimentare: un zid de sprijin pentru partea din spate a terenului și o soluție tehnică pentru protejarea conductelor, asigurând astfel realizarea obiectivului de investiții. Termenul inițial pentru finalizarea investiției era 30 septembrie 2024. Totuși, la nivel național, s-au întâmpinat dificultăți în realizarea la timp a acestor centre de aport voluntar, motiv pentru care termenele pentru depunerea SF și PT, precum și pentru emiterea autorizației de construcție au fost depășite. În consecință, am solicitat PNRR modificarea termenului de finalizarea a investiției până în septembrie 2026, termenul maxim permis de PNRR.

Consider că toate aceste informații trebuie să fie cunoscute de cetățeni, pentru a avea o imagine completă și corectă asupra situației. Nu este corect ca un proiect important pentru comunitate să fie subminat prin dezinformări și atacuri nefondate, mai ales din partea celor care au fost implicați în deciziile inițiale. Sper ca domnul Motrescu să trateze acest mandat cu maturitate și să ducă la bun sfârșit proiectele benefice începute în mandatul meu, acestea fiind proiecte pentru comunitate, nu proiecte ale lui Liviu Butnariu. In ceea ce privește mandatul meu in ADI ISO Mediu, îl informez pe domnul Motrescu că îl voi duce până la încheierea mandatului meu de primar!“ precizează  Liviu Butnatiu, președintele ADI ,,ISO Mediu“ Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here