Alina Toma este pasagerul cu numărul 200.000 al Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, consemnat de la data inaugurării obiectivului, 15 iunie 2023. Însoţită de fiica sa şi de o prietenă a acesteia, Alina Toma a călătorit de la München la Braşov cu zborul FL 1002 al companiei Fly Lili, care a aterizat vineri, 30 august, la ora locală 12:10. La coborârea din aeronavă, pasagera a avut parte de o surpriză, fiind întâmpinată cu flori de Adrian-Ioan Veştea – ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Constantin Todorică Şerban – preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Ionel Fliundra – primarul oraşului Ghimbav, Jürgen Faff – patronul Fly Lili, Ştefan Daniel Micu – preşedintele Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav”, şi Constantin Albu – directorul general al AIBG.

 

  • „A fost prima dată când am zburat cu compania Fly Lili. Soţul meu călătoreşte mai des, deoarece lucrează în München, dar pentru noi a fost o premieră. Zborul a decurs foarte bine, ne-a plăcut, serviciile companiei au fost foarte bune, iar această primire m-a surprins şi mi-a adus o mare bucurie. Este extraordinar că putem avea ocazia de a zbura de la Braşov spre destinaţiile dorite”, a mărturisit Alina Toma, care a primit şi câteva cadouri constând în vouchere cu bilete de la Fly Lili şi cazări gratuite.

De amintit este faptul că pasagerul cu numărul 100.000 a fost înregistrat pe 10 martie 2024, iar în mai puţin de jumătate de an numărul total al călătorilor care au trecut prin porţile Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav s-a dublat.

  • „Contrar tuturor scepticilor care credeau că nu se va zbura niciodată de la Braşov, iată că Aeroportul Braşov reuşeşte să se situeze, în unele luni, chiar pe locul 9 între cele 17 aeroporturi pe care le are România. Astăzi am atins cifra de 200.000 de pasageri şi am toată convingerea că în perioada următoare Aeroportul Braşov va avea un trend din ce în ce mai bun şi vom ajunge într-un timp relativ scurt să fim între primele şase, poate chiar cinci aeroporturi din ţară. Avem planuri serioase pe partea de infrastructură, legate de extinderea platformelor aeroportuare şi vom face în aşa fel încât toate deficienţele cu care le confruntăm la ora actuală să le rezolvăm. Vom da mult mai multă încredere tuturor companiilor aeriene şi îi asigur pe braşoveni că în urma studiilor pe care operatorii aerieni le vor face, vom avea din ce în ce mai multe destinaţii asigurate de pe Aeroportul Braşov”, a spus Adrian-Ioan Veştea, ministrul Dezvoltării, care va reveni din octombrie în funcţia de preşedinte al CJ Braşov, forul tutelar al Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav.

  • „Este o zi emoţionantă. Ne-am dorit că acest aeroport să funcţioneze şi ne bucurăm să-l vedem că funcţionează bine. Desigur, am întâmpinat şi multe greutăţi, aşa cum se întâmplă atunci când pui un astfel de obiectiv pe harta ţării, dar evenimentul de astăzi demonstrează tuturor că tot ceea ce am făcut până acum am făcut bine. Aşteptăm ca aeroportul să se dezvolte armonios şi sfârşitul anului, când vom depăşi 300.000 de pasageri, va arăta o dată în plus că ne-am aşezat pe o traiectorie normală de creştere. Această zi ne invită la noi investiţii, pe care deja le-am gândit şi le avem în lucru la nivel de studiu de fezabilitate, aşa cum este extinderea parcării pentru aeronave. Le transmitem braşovenilor şi pe această cale să aibă încredere în aeroportul nostru şi să-l folosească, pentru că este viu, funcţionează şi va funcţiona din ce în ce mai bine”, a declarat Constantin Todorică Şerban, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

„Suntem entuziaşti când vedem că numărul pasagerilor pe Aeroportul din Ghimbav creşte simţitor. Iată că realizarea acestui aeroport s-a dovedit a fi foarte necesară pentru judeţul Braşov, pentru judeţele limitrofe şi pentru toţi cei care aleg să vină să zboare la şi de la Ghimbav. În calitate de primar al oraşului care găzduieşte aeroportul, sunt fericit că toţi aceşti pasageri păşesc pe teritoriul localităţii noastre, ceea ce reprezintă încă o promovare frumoasă pentru noi, pentru Braşov, pentru judeţ în ansamblu. Nu pot decât să felicit încă o dată echipa de conducere a administraţiei judeţene, pe cea a aeroportului şi pe domnul ministru Adrian Veştea pentru tenacitatea pe care a avut-o în construcţia acestui obiectiv. Suntem mândri şi sperăm că poate chiar anul viitor vom premia pasagerul cu numărul 500.000”, a afirmat Ionel Fliundra, primarul oraşului Ghimbav.

  • „A fost un moment plin de emoţie şi bucurie, mai ales că zi de zi terminalul este plin de pasageri, avem mai multe aeronave prezente în acelaşi timp pe platformă şi pas cu pas aeroportul nostru cunoaşte o creştere naturală. Abia aşteptăm să-i surprindem pe braşoveni şi nu numai, cu alte reuşite”, a menţionat Ştefan Daniel Micu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome „AIBG”.
  • Constantin Albu, directorul general al AIBG, a subliniat că „pentru noi este esenţială satisfacţia călătorilor care trec prin aeroport şi mulţumirea lor în ceea ce priveşte condiţiile pe care le oferim. Am observat din interacţiunile directe sau indirecte cu pasagerii că sunt mulţumiţi în ceea ce priveşte facilităţile din terminal, amabilitatea şi profesionalismul angajaţilor, condiţiile de tranzit, curăţenia şi accesibilitatea, iar pentru îmbunătăţirea condiţiilor sub toate aspectele am ţinut cont de sugestiile şi sesizările lor. Am amenajat locuri speciale de fumat, am deschis snack-baruri în zona Schengen şi non-Schengen şi asigurăm WI-FI gratuit în tot aeroportul. Cât mai mulţi pasageri cu zâmbetul pe buze, care să călătorească spre cât mai multe destinaţii reprezintă certitudinea că ne facem treaba cum trebuie”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here