Elevii de la liceele din Făgăraș și Victoria au susținut probele la examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă, la centrul organizat la Școala Gimnazială ,,Ovid Densușianu“ din Făgăraș. S-au înscris la examen 98 de elevi, dar nu s-au prezentat 24 dintre ei, iar unul a fost eliminat. Au promovat examenul maturității, obținând medii peste 6.00, doar 17 elevi, procentul de promovabilitate pe centrul de examinare de la Făgăraș fiind 17,34%. La nivelul județului Brașov, s-au înscris la examen 320 de elevi și au promovat 207.

Rezultatele la liceele făgărășene, după contestații

  •   De la CN ,,Doamna Stanca“ s-au înscris la examen 19 elevi, dar au reușit doar patru dintre ei. Media cea mai mare a fost 7,4. N-au trecut examenul 10 elevi, iar cinci elevi nu s-au prezentat. Procentul de promovabilitate a fost 21,05%.
  •   De la CN ,,Radu Negru“ s-au înscris la examenul maturității 2 elevi, unul dintre ei promovându-l cu media 7,25. Al doilea elev nu s-a prezentat pentru susținerea probelor.
  •   De la Colegiul ,,Aurel Vijoli“ s-au înscris 7 elevi la examen, unul nu s-a prezentat, unul a promovat, iar cinci au fost respinși.
  •   De la Liceul Tehnologic ,,Dr. Ioan Șenchea“ s-au înscris 28 de elevi, dar au promovat numai 8 dintre ei, cea mai mare medie fiind 7,93. Au fost respinși 17, un elev nu s-a prezentat, iar alt elev a fost eliminat din examen pentru fraudă.
  •   De la Liceul Teologic ,,Constantin Brâncoveanu“  s-au înscris 33 elevi, dar au promovat numai trei dintre ei, media cea mai mare fiind 6,66.  Nu s-au prezentat la examen 11 elevi, iar 19 au fost respinși.
  •   De la Liceul Teoretic ,,I.C.Drăgușanu“ din Victoria s-au înscris 9 elevi, dar niciunul n-a fost promovat. Au fost respinși 5 elevi, iar 4 elevi nu s-au prezentat.

Cele  mai multe contestații din ultimii 9 ani

La nivel național au fost depuse peste 13.000 de contestații  la Bacalaureatul de toamnă 2024, cel mai mare număr din ultimii 9 ani, arată datele din raportul publicat de Ministerul Educației după afișarea rezultatelor finale. 12.200 de note au fost modificate după contestații, ceea ce înseamnă că au fost greșite, având în vedere că acestea rămân rezultatele finale ale candidaților. Mai exact, au fost depuse 13.005 contestații și 12.277 au dus la modificarea notelor. Pentru proba de Limba și literatura română au fost depuse 4.352 de contestații, dintre care 4.196 au condus la modificarea notelor. La proba de Limba maternă, au fost 147 de contestații și 140 au dus la modificarea notelor. La proba obligatorie în funcție de profil, Matematică sau Istorie, au fost depuse 3.865, iar 3.588 dintre ele au produs modificări ale notelor. La proba la alegere în funcție de specializare, au fost contestate 4.641 de lucrări și pentru 4.353 notele au fost modificate după oluționarea contestațiilor.  Rata finală de promovare este de 32,3% la examenul de Bacalaureat 2024 – Toamnă, cea mai mică rată din ultimii 6 ani. (Lucia BAKI)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here