Salvatorii montani   fost solicitați să intervină de urgență în 29 august a.c., în zona Izvorului Viștea, situată în Munții Făgăraș, pentru a oferi asistență unui turist care a suferit o entorsă la genunchi. Din cauza accidentării, acesta nu a mai fost capabil să se deplaseze, ceea ce a necesitat o acțiune complexă de salvare. Operațiunea de salvare a fost dificilă și a durat mai mult de 7 ore, implicând un efort major din partea echipelor de salvare. În total, au participat 19 persoane: 6 salvatori montani din cadrul formației Salvamont Victoria, 4 jandarmi montani de la postul Sâmbăta de Sus, precum și 9 salvatori montani din cadrul formației Salvamont Brașov.

Alt turist accidentat pe Valea Arpașu Mare

  • ,,Efortul coordonat al acestor echipe a fost esențial pentru a asigura transportul în siguranță al turistului rănit către o zonă accesibilă, pentru ca acesta să fie ulterior transportat la o unitate medicală pentru investigații suplimentare. În timpul acțiunii de salvare, am primit un alt apel care ne informa despre o posibilă misiune de salvare a unui bărbat care, pornind de pe Valea Arpașu Mare, întâmpina dificultăți în deplasare din cauza unei probleme la genunchi. Persoana a insistat că momentan poate continua deplasarea singură, motiv pentru care salvatorii montani au rămas în alertă. Din fericire, acesta a reușit să ajungă la mașina sa, parcată la baza muntelui“ au explicat salvatorii.
Reabilitarea traseelor montane
Salvatorii montani din cadrul formației Salvamont Victoria, alături de Asociația Montană Carpați – Făgăraș, au continuat cu succes proiectul de reabilitare și modernizare a traseelor montane din estul Munților Făgăraș.  De această dată, eforturile lor s-au concentrat asupra uneia dintre cele mai pitorești, dar mai puțin circulate rute din zonă: Valea Sâmbetei – La Topile – Șaua Răcorele, marcată cu punct albastru, traseu ales de Aristide Stavros ca loc de odihnă veșnică. Echipa a eliminat vechile marcaje și a aplicat altele noi, conforme standardelor, protejate cu lac și microbile reflectorizante. De asemenea, pilonii de orientare au fost curățați și revopsiți, iar săgețile de ghidare au fost înnoite.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here