Un alt contract semnat astăzi de președintele CJ Brașov, Șerban Todorică, a fost cel privind furnizarea primelor opt microbuze electrice achiziţionate de CJ Braşov în cadrul proiectului „Microbuze verzi în şcolile din judeţul Braşov”, cu finanţarea asigurată în totalitate din fonduri PNRR, pe Componenta C15 – Educaţie. Cu acest prilej, preşedintele CJ a analizat cu Imelda Tóásó – directorul executiv al Direcţiei Management Proiecte, şi cu Dragoş Novac – managerul de proiect, etapele care mai sunt de parcurs pentru realizarea în totalitate a obiectivelor proiectului.

Consiliul Judeţean Braşov a accesat anul trecut suma de 35.905.288,82 lei pentru cumpărarea unui număr de 28 de microbuze propulsate electric, care să fie destinate transportului elevilor din mediul rural. De furnizarea celor opt autovehicule se va ocupa asocierea QEV Technologies SL (lider de asociere) – SC Amperio Energy SRL, în baza contractului a cărui valoare totală ajunge la 7.891.018,52 lei.

„Mă bucur că putem începe implementarea acestor proiecte PNRR, prin intermediul cărora vom moderniza o parte semnificativă din infrastructura spitalicească aflată în administrarea noastră şi vom asigura condiţii optime de deplasare spre şi dinspre unităţile şcolare pentru elevii din zonele mai îndepărtate ale judeţului nostru. Putem spune că odată cu semnarea celor două contracte, vom investi peste 71 de milioane de lei, fonduri nerambursabile, în viitorul nostru şi al judeţului Braşov, având în vedere că beneficiarii finali ai renovării energetice a clădirii Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii şi ai achiziţiei de microbuze electrice sunt tocmai copiii noştri. Avem planuri îndrăzneţe pe care sunt convins că le vom materializa în mandatul 2024-2028, în beneficiul concetăţenilor noştri de toate vârstele şi din toate categoriile socioprofesionale”, a menţionat preşedintele CJ Constantin Todorică Şerban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here