La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a decis, în ședința de astăzi, alocarea sumei de 308.442.366,24 de lei pentru 73 de teatre, opere și filarmonici din 48 de localități, care funcționează în subordinea autorităților locale din 34 de județe.  Cele  patru instituții de cultură din Brașov au primit peste 21 de milioane de lei. Cea mai mare sumă va reveni Operei Brașov – 11, 672 milioane de lei. Filarmonica Brașov ar urma să beneficieze de 5,314 milioane de lei, în timp ce Teatrul Sică Alecsandrescu va beneficia de 2,96 milioane de lei. de asemenea, Teatrul de Copii Arlechino va primi 1,072 milioane de lei.

  • ”Prin această măsură, venim în sprijinul unităților administrativ-teritoriale pentru care dezvoltarea infrastructurii culturale este foarte importantă, dar care nu au capacitatea financiară de a susține toate cheltuielile legate de asigurarea funcționării și de continuarea investițiilor”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea.

Suma reprezintă 2% din impozitul pe venit de la nivelul fiecărui județ, până la data de 31 iulie 2024, pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea unităților administrativ-teritoriale solicitante din județele: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Fondurile au fost repartizate conform solicitărilor transmise către Ministerul Dezvoltării, până la data de 16 august 2024, de către unitățile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcționează instituții publice de spectacole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here