A doua ediție a Nopții muzeelor la sate, o nocturnă dedicată exclusiv patrimoniului cultural din zonele rurale,  se organizează sâmbătă, 31 august, în toată țara. Cu acest prilej, biserica fortificată Cincșor va fi deschisă în intervalul orar 16:00-23:00.   Asociația Contrafort Pro Kleinschenk/Cincșor a stabilt un program ce include tururi ghidate în ansamblul fortificat și expoziții variate. Intrarea este liberă. Tururi ghidate (în limbile română și engleză) vor avea loc de la orele 17:00, 19:00 și 21:00. Biserica evanghelică din Cincșor este cea mai bine și complet conservată biserică fortificată săsească din zona Făgărașului și una dintre cele mai pitorești din toată Transilvania.

 Ce puteți vizita:

  •   în biserică: expoziția „Lost and Found” a artistei Edda Wittenberger-David. Născută la Sibiu, Edda Wittenberger-David locuiește în Germania cu familia sa. Pictura ei abstractă materializează trăirile și emoțiile artistei. „Dorința de a picta vine din forme și culori din jurul meu și din interiorul meu. Lucrez cu pigmenți, vopsele acrilice și diverse crete, uneori colaje. Nu există nicio limitare, cu excepția formatului pânzei. Căutarea, până a ajunge la o compoziție finală, este o călătorie grea: iritare, tensiune, armonie.”
  •   în sacristie: expoziția „Meșteșugul cositorului în Europa Occidentală și în Transilvania, secolele XVI-XIX”, organizată în cadrul proiectului Biserica culturală Cincșor, susținut de Ordinul Arhitecților din România din Timbrul de arhitectură. Sunt expuse obiecte din cositor realizate în ateliere transilvănene și europene în secolele XVI-XIX, provenind din colecții parohiale (de la parohiile evanghelice din Făgăraș, Cârța, Cincșor, Felmer) și private. Expoziția este structurată în trei secțiuni: obiecte de uz bisericesc, obiecte de uz casnic și cotidian și obiecte cu rol decorativ și ceremonial.
  •  în curtea fostei parohii evanghelice și în curtea fostei școli săsești: expoziție de sculptură Anadora Lupo. După ce a studiat în detaliu proprietățile diferitelor metale și le-a imaginat în tot felul de forme, Anadora Lupo și echipa ei au creat o colecție unică de sculpturi funcționale care-și pot găsi locul în case, birouri și spații exterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here