Femeile care au născut după data de 12 aprilie 2024 şi fac parte dintr-o categorie vulnerabilă pot beneficia de tichete sociale în valoare de 2.000 de lei, cu care pot cumpăra produse pentru îngrijirea micuţilor, arată ebihoreanul.ro.

Potrivit informațiilor oficiale, sunt considerate eligibile mamele care beneficiază de venitul minim de incluziune, mamele cu dizabilităţi, cele aflate în situaţii critice precum cele care sunt victimele violenţei domestice, precum şi mamele fără acte de identitate, minore sau care sunt cetăţeni străini/apatrizi din zone de conflict.

Copilul lor nu trebuie să aibă însă mai mult de trei luni atunci când se solicită ajutorul de la Direcția de Asistență Socială a județului de domiciliu.

Aceste tichete pot fi utilizate exclusiv în România pentru achiziţionarea produselor specifice necesare nou-născuţilor, cum ar fi scutece, haine şi articole de igienă atât pentru mamă cât şi pentru micuţ.

Direcția de Asistență Socială este cea care identifică şi face listele cu mamele şi nou-născuţii lor atunci când aceștia se prezintă la sediu.

În situaţia în care copilul este lipsit, temporar sau permanent, de ocrotirea mamei în primele 3 luni de la naştere, tichetul social poate fi acordat reprezentantului legal care poate fi tatăl copilului sau altă persoană desemnată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here