Thomas Bross și Radu Bunea sunt două nume sonore în activitatea de salvare montană. Sunt salvamontiștii de la Victoria cu o carieră de zeci de ani în domeniu.

  • Radu Bunea și-a început activitatea ca voluntar în cadrul Centrului Salvamont Victoria în anul 1996. După opt ani de experiență, în 2004, a obținut atestatul de salvator montan, o recunoaștere a competențelor și dedicării sale. Din 2009, Radu a devenit angajat al Serviciului Public Județean Salvamont Brașov, dar și-a continuat activitatea în cadrul  formației Salvamont Victoria. Radu Bunea își încheie însă activitatea, trecând la statutul de pensionar.

  • Cu o experienţă montană de cel puţin patru decenii, Tomas Bross din Victoria și-a continuat activitatea de salvator montan și după pensioanre. A străbătut toţi munţii României, nu-i erau străini nici Alpii, dar a ţintit și Vârful Everest.  Activând încă din 1971 și conducând echipa Salvamont Victoria din 1979 până în 2010, când conducerea a fost preluată de Radu Bunea, Thomas  Bross a fost un mentor și un lider dedicate.

Conducerea Salvamont Brașov a organizat o ceremonia în care,  în semn de prețuire și recunoaștere a contribuției  la activitatea montană, pentru misiunile realizate cu succes în cadrul formației Salvamont Victoria și pentru numeroasele vieți salvate de-a lungul carierei sale, Radu Bunea și Thomas Bross au   primit câteo plachetă onorifică.

,,Îți mulțumim, Radu, pentru serviciul adus comunității și pentru toate sacrificiile făcute de-a lungul anilor de carieră. Suntem bucuroși să știm că, deși pensionat, Radu va continua să fie alături de noi ca voluntar salvator montan atestat în cadrul formației Salvamont Victoria. Îți dorim o pensionare liniștită și împlinită, știind că ai făcut o diferență semnificativă în viața multor oameni“ a comunicat Salvamont Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here