Scena amenajată în curtea căminului cultural din Beclean  a fost o explozie de culoare dată de frumosul port popular specific Țării Făgărașului. Iile de un alb strălucitor cu altițe și șinoare, crătințele brodate, șurțele multicolore țesute de mâinile dibace ale sătencelor  au dat un aer arhaic  evenimentului ,,Zilele comunei Beclean“. Bărbații au completat frumusețea evenimentului prin portul specific lor. Li s-au alăturat artiștii invitați din zona Cohalmului, de la Novaci și din zona Maramureșului. Artiștii au interpretat cele mai frumoase cântece populare, iar ansamblurile folclorice au adus în actualitate vechi jocuri populare. ,,Zilele comunei Beclean“ a fost evenimentul desfășurat sâmbătă, 24 august a.c., oganizat de Primăria și Consiliul Local Beclean, cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

  • ,,A fost un bun prilej de a se reîntâlni sătenii comunei într-o atmosferă de sărbătoare. Am ținut ca evenimentul, ajuns la ediția a 3-a, să fie unul folcloric, așa cum își dorea comunitatea noastră. Dacă la ediția precedentă am sărbătorit vechimea satului, 550 de ani, când a fost editată monografia localității, în acest an ne-am dorit o reîntâlnire a fiilor comunei, cu joc și voie bună“ a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Participanții s-au bucurat de o seară folclorică, pe scenă urcând artiști și ansambluri populare. Grupul vocal ,,Suflet Beclerean“ a interpretat vechi cântece locale. Măriuca Verdeș și Grupul Rădăcinilor Străbune au încântat publicul prin ritmuri din Maramureș. Invitat special a fost ansamblul folcloric ,,Nedeia“ din Novaci, Gorj.

De la Rupea a fost invitat artistul Sorea Gheorghe.

Mariana Șandru, interpreta îndrăgită de beclereni a prezentat cântecele propri.

Cel mai așteptat a fost ansamblul folcloric ,,Junii Becleanului“ cu orchestra proprie. Au urcat pe scenă atât micii artiști ai ansamblului, dar și cei mari, adevărați profesioniști, instruiți de Florin și Silvia Șerban. Au mai urcat pe scenă soliștii: Rareș Șerban, Elena Pirău, Alesia Maria Șoroagă. Tuturor invitaților, primarul comunei Beclean, Claudiu Motrescu,  a oferit diplome și flori.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here