Chiar lângă sediul Poliției Municipiului Făgăraș a avut loc o tentativă de omor luni, 19 august a.c. Un bărbat și-a înjunghiat concubina cu un cuțit. Loviturile au fost aplicate în zona gâtului, pe mâni și torace. Femeia s-a salvat din mâinile bărbatului violent intrând în sediul Poliției, unde oamenii legii l-au imobilizat. Victima a fost transportată la spital în stare gravă unde se află sub supravegherea medicilor. Agresorul a fost reținut, iar astăzi, procurorul de caz a formulat propunerea de arestare preventivă. Victima și agresorul trăiesc în concubinaj și au împreună trei copii adulți. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov. Agresorul este recidivist, având o condamnare tot pentru tentativă de omor.

Ce spune procurorul de caz

,,În cursul zilei de ieri (luni, 19 august) a avut loc pe raza municipiului Făgăraș un atac cu armă albă, respectiv un bărbat și-a atacat fosta concubină   pe fondul unui conflict mai vechi care exista în familie și în familia din care proveneau. Atacul acesta s-a soldat cu multiple plăci înjunghiate în zona brațelor, a gâtului și a toracelui, femeia ajungând la spital și acum se află sub supravegherea medicilor. Principalul suspect se află în momentul de față reținut și s-a formulat propunerea  de arestare preventivă“ spune prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, Adrian Radu.

Faptele s-au  întâmplat   pe stradă

,,Din cercetări a reieșit că locul comiterii faptei este  în proximitatea Poliției Municipiului Făgăraș,  femeia reușind să scape de agresor și să se refugieze în sediul poliției unde a fost urmărită de către bărbat, dar polițiștii l-au imobilizat.  Bărbatul  a recunoscut agresiunea, dar a spus că  s-a apărat de atacul femeii.  El  susținea că acel cuțit a fost în mâna victimei și că el a fost cel atacat și în momentul în care a fost atacat dânsul doar s-a apărat“ a mai declarat procurorul.

Agresorul este recidivist

,,În octombrie 2022, agresorul a fost implicat  într un act de violență la fel de periculos cu un bărbat. De această dată  a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru fapta comisă. La rândul lui, și celălalt bărbat a fost condamnat“ a mai spus procurorul.

Exista un ordin de protecție

,,Cei doi au împreună 3 copii majori,  de fapt primii care au sărit în ajutorul victimei au fost copiii care se aflau în preajmă.  Exista și un ordin de protecție împotriva lui emis în cursul zilei  de 18 august când femeia a fost amenințată cu moartea de agresor.  Este posibil ca el să fi urmărit victima, de au ajuns  să se întâlnească în fața Poliției, să fie de față și agresorul și victima și cei 3 copii copii majori“ a încheiat procurorul de caz.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here