Kazahul Ilhan Dostiev a câştigat cea de-a 56-a ediție a Turului României. Rutierul echipei Astana Qazaqstan Development Team a câştigat, duminică, ediţia a 56-a a Turului ciclist al României. Dostiev a fost urmat în clasamentul final al cursei de colegul său italian Davide Toneatti, la 01 min 11 sec, de slovacul Lukas Kubis (Elkov – Kasper), la 01 min 29 sec, şi de românul Cristian Răileanu, component al echipei naţionale, tot la 01 min 29 sec. În etapa a cincea, ultima a Turului României, desfăşurată în circuit pe Bulevardul Unirii din Bucureşti, s-a impus la sprint neozeelandezul Lewis Bower (Groupama – Fdj), cronometrat cu timpul de 2 h 02 min 12 sec pe 98,4 km. Bower a obţinut a doua victorie de etapă la această ediţie, după cea de vineri, din etapa a treia, încheiată la Cristian (Braşov).

Turul Ciclist al României, ediția 56

Kubis a fost cel mai bun sprinter, Dostiev a ocupat primul loc în clasamentul căţărătorilor, fiind în acelaşi timp şi cel mai bun tânăr ciclist (U23). Cristian Răileanu a fost cel mai bun român, iar titlul de cea mai bună echipă a revenit Astana Qazaqstan Development Team. Dostiev îi succede în palmaresul cursei britanicului Mar Stewart, câştigătorul din 2022.

Edi  Grosu, ultimul român care s-a impus în Turul României

În 2023, cursa nu s-a desfăşurat din motive financiare. Ultimul român care a câştigat Turul României a fost zărneșteanul Eduard Grosu, în 2020. Dostiev este al treilea kazah care câştigă cursa, după Serghei Tretiakov (1999) şi Vadim Kravcenko (2000).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here