FOTO: radiobrasovfm.ro

Turul Ciclist al României începe astăzi și se va încheia duminică!  Este vorba despre un traseu de peste 750 de kilometri, cu pornire din Deva. Vor participa 25 de echipe din 14 țări, inclusiv Naționala României.  Digi Sport va transmite integral Turul României 2024, în direct la TV

Vor fi cinci etape: prima – între Deva și Alba-Iulia, a doua – de la Alba la Păltiniș, a treia pornește din Sibiu, continuă spre Agnita, Cârța, străbate Sâmbăta de Sus, Poiana Mărului și Cristian. Apoi, etapa a patra va fi în jurul orașului Târgoviște și ultima etapă se va încheia duminică în Capitală.

Așadar, Turul României, ajuns la ediţia cu numărul 56, revine după un an de pauză pe drumurile judeţului Braşov, în cadrul etapei a treia, programată vineri, 16 august, pe traseul Sibiu – Agnita – Cârța – Sâmbăta de Sus – Poiana Mărului – Cristian.

Pe teritoriul judeţului nostru cicliştii vor parcurge tronsoanele rutiere care alcătuiesc „Drumul de sub munte” – modernizat cu fonduri europene de CJ Braşov, precum şi două drumuri judeţene din Ţara Bârsei.

Plutonul, având până în prezent în componenţă 25 de echipe din 14 ţări, va trece prin localităţile de la poalele Munţilor Făgăraş – Ucea de Jos, Victoria, Viştea de Sus, Drăguş, Sâmbăta de Sus, Lisa, Gura Văii, Recea, Sebeş, Mărgineni, Bucium, Şercăiţa şi Şinca Veche, va ajunge la Şinca Nouă, Poiana Mărului, Zărneşti şi Vulcan, linia de sosire fiind trasată în centrul comunei Cristian, pe Strada Morii.

Vineri, 16 august, începând cu ora 12:00, în Piațeta Cristian, cei mici sunt așteptați la cursa copiilor organizată cu ocazia Turului României. Astfel, copiii cu vârste între 2-14 ani vor avea parte de un traseu special pregătit pentru ei prin care își pot testa abilitățile pe două roți, urmând ca marii câștigători să fie premiați pe scena principală, pe același podium pe care vor urca și profesioniștii din Turul României.

Înscrierile la Cursele Copiilor sunt gratuite și deschise pentru concurenții cu vârsta cuprinsă între 2 și 14 ani.

Înscrierile se fac exclusiv online AICI

Cursa copiilor este organizată sub egida Federației Române de Ciclism, în parteneriat cu Woom Bikes.

Toți participanții vor primi medalii de FINISHER, iar primii 3 câștigători de la fiecare categorie, fete și băieți. vor fi premiați pe marea scenă a Turului României cu cadouri speciale. Atmosfera de sărbătoare va fi completată cu muzică și voie bună.

Detalii etape:

  • 13.08.2024  orele 20:30 – 21:30  Festivitatea de deschidere și prezentarea echipelor – Deva (Piața Unirii)
  • 14.08.2024  Etapa 1 Start Deva – Vințu de Jos – Sebeș – Vințu de Jos – Alba Iulia
  • 15.08.2024 Etapa 2 Alba Iulia – Câlnic – Miercurea Sibiului – Gura Raului -Păltiniș
  • 16.08.2024 Etapa 3 Sibiu- Agnita- Cârța- Sâmbăta de Sus – Poiana Mărului – Cristian
  • 17.08.2024 Etapa 4 Târgoviște- Moreni – Valea Lungă – Provița de Sus- Pucioasa – Vulcana Băi – Voineşti – Târgoviște
  • 18.08.2024 Etapa 5 Circuit București – Finish

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here